Sivas'ta 34 arkadaş, 34 yıl sonra cıncık yuvarladı
Sivas merkez Diriliş Mahallesi'nde aynı sokaklarda büyüyen, çocukluklarını birlikte geçiren ve yıllar içinde hayatın farklı yönlere savurduğu 34 arkadaş, tam 34 yıl sonra anlamlı bir buluşmada yeniden bir araya geldi.
İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Antalya, Tokat'ın yanı sıra Avrupa'nın farklı ülkelerinden Sivas'a gelen çocukluk arkadaşları, Hayranlı Köyü girişindeki Muzaffer Bey Çiftliği'nde düzenlenen organizasyonda hasret giderdi.
Aradan geçen yıllar boyunca kimi memur, kimi iş insanı, kimi eğitimci olan; sağlık, sanayi, inşaat ve özel sektörün farklı alanlarında çalışan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatı, belediyeler ve kamu kurumlarında görev yapan arkadaşlar, yıllar sonra aynı sofranın etrafında buluşmanın heyecanını yaşadı. İçlerinden emekli olanlar, torun sahibi olanlar ve çocuklarını üniversiteden mezun edenler bulunsa da bir araya geldikleri ilk anda zaman adeta 34 yıl geriye aktı.

Buluşmanın en unutulmaz anı ise çocukluklarının vazgeçilmez oyunu olan misketin yeniden ortaya çıkması oldu. Çocukluk yıllarında miskete "cıncık" diyen arkadaşlar, yıllar sonra yeniden üçgen kurup misket oynadı. Oyun sırasında "hottis", "canlı", "kıtına oynamak", "kıllizlemek" ve "daba kalmak" gibi Sivas'a özgü çocukluk ifadeleri yeniden dillendirildi.
Uzun yıllardır kullanılmayan bu kelimeler, eski hatıraları bir bir gün yüzüne çıkarırken kahkahalar ve duygusal anlar birbirine karıştı. O anlarda ne sahip olunan mesleklerin ne unvanların ne de geçen yılların bir önemi kaldı; herkes yeniden Sivas sokaklarında koşan, misket oynayan çocuklara dönüştü.
Katılımcılar, çocukluk yıllarında kurulan dostluğun yıllara rağmen ilk günkü sıcaklığını koruduğunu ifade ederek, Sivas'ta kurulan arkadaşlıkların ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.
Gün boyu süren sohbetlerin, anıların ve kahkahaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çektiren arkadaşlar, bu anlamlı buluşmayı geleneksel hale getirme kararı aldı. Sağlıkları elverdiği sürece her yıl yeniden Sivas'ta bir araya gelmeyi hedeflediklerini belirten çocukluk arkadaşları, şehirler ve hayatlar değişse de Sivas sokaklarında kurulan dostluğun hiçbir zaman değişmeyeceğini vurguladı.
Kaynak:Adem Sabit Nalbant

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.