Sivas'ta 48 bin kullanımlık zehir ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, rekor düzeyde uyuşturucu madde ele geçirilirken gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
İstihbarat Destekli Müşterek Operasyon
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri 25 Mart 2026 tarihinde müşterek bir operasyon gerçekleştirdi. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere ve şüphelilere yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
48 Bin 732 Kullanımlık "Kağıt" Uyuşturucu
Şüphelilerin araçlarında, ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan adli aramalarda; 8 parça halinde toplam 48 bin 732 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen maddenin miktarı, Sivas'ta son dönemde tek seferde yakalanan en yüksek miktarlardan biri olarak kayda geçti.
4 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Operasyon kapsamında yakalanan 5 şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 188. maddesi (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) ve 191. maddesi (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından işlem yapıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 1 şahıs hakkında adli süreç devam ediyor.
Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.