Sivas'ta ailelere nefes aldıran yardım! Hesaplara 20 milyon TL yatırıldı

Sivas'ta ailelere nefes aldıran yardım! Hesaplara 20 milyon TL yatırıldı
Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, SED Programı kapsamında 2026 yılı Ağustos ayında çocuklarının bakımını üstlenen ailelere 20 milyon 325 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, çocuk ve gençlerin aile ortamından kopmadan, sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmelerini sağlamak amacıyla yürütülen Sosyal Ekonomik Destek (SED) Programı verileri açıklandı.

Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından paylaşılan 2026 Yılı Ağustos Ayı Nakdi Yardım verilerine göre, il genelinde çocuk ve gençlerin bakım sorumluluğunu üstlenen ihtiyaç sahibi ailelere ciddi miktarda finansal destek sunuldu.

Ağustos ayında ailelere 20,3 milyon TL ödeme gerçekleştirildi

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken çocuk ve gençlerin bakımı amacıyla yürütülen yardım programına ilişkin yapılan bilgilendirmede, 2026 yılı Ağustos ayında Sivas'taki hak sahibi ailelere toplam 20 milyon 325 bin 675,87 TL ödeme yapıldığı kaydedildi.

Uygulanan destek programı sayesinde çocukların kurum bakımına ihtiyaç duymadan aile ortamında eğitim ve temel gereksinimlerinin karşılanmasının hedeflendiği ve sosyal devlet ilkesinin hassasiyetle sürdürüldüğü ifade edildi.

htczmrpxwaaovb8.jpg

Kaynak:Sevim Taş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.