Sivas'ta "Ailemiz Geleceğimiz" buluşması

Sivas'ta "Ailemiz Geleceğimiz" buluşması
"Aile ve Nüfus On Yılı" kapsamında Sivas'ta "Ailemiz Geleceğimiz" sloganıyla Aile Buluşmaları programı düzenlendi. İlçelerden gelen ailelerin buluştuğu etkinlikte çocuklar için çok sayıda sosyal aktivite gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “Aile ve Nüfus On Yılı” faaliyetleri kapsamında, Sivas'ta geniş katılımlı bir organizasyona imza atıldı. “Ailemiz Geleceğimiz” sloganıyla düzenlenen Aile Buluşmaları programı, şehir merkezi ve ilçelerden gelen yüzlerce aileyi aynı çatı altında buluşturdu.

svs13677.jpg

Protokol ve Aileler Gönül Sofrasında Buluştu

Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı organizesinde Hamidiye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, il protokolü, çok sayıda aile ve çocuklar katıldı. İl merkezi ile ilçelerden gelen aileleri aynı sofranın etrafında buluşturan etkinlik, birlik ve beraberlik mesajlarına sahne oldu.

svs13550.jpg

"Sağlam Aileler Güçlü Devletlerin Temelidir"

Programın açılış bölümünde konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ailenin insanın ilk eğitimini aldığı, sevgi, saygı ve sorumluluğu öğrendiği en güçlü kurum olduğunu ifade etti. Vali Şimşek konuşmasında şu tespitlerde bulundu:

"Bizi millet yapan değerler, nesilden nesile önce aile ocağında öğrenilir. Elbette sağlam aileler güçlü toplumların, güçlü toplumlar ise güçlü devletlerin temelini oluşturur. Şüphesiz bizler, kökleri sağlam aile yapısıyla asırlardır ayakta duran büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Farklı ilçelerimizden gelen ailelerimizin birbirlerini tanıması, çocuklarımızın yeni dostluklar kurması ve ortak değerler etrafında kaynaşması bu buluşmaların en kıymetli tarafıdır. Evlerimizde kurduğumuz huzur iklimi toplumumuzun huzuruna, toplumumuzun huzuru ise ülkemizin geleceğine güç katacaktır."

svs13571.jpg

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu: "Aile En Güvenli Limandır"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ise dijital hayatın hızı ve bireyselleşmenin insanı yalnızlaştırdığı günümüz dünyasında, ailenin sığınılacak en güvenli liman olduğunu vurguladı. Bakanlık olarak tüm hizmetlerin merkezine aileyi aldıklarını belirten Tarıkdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Aileyi korumak; bir çocuğu, bir geleceği, toplumun huzurunu ve milletimizin ortak değerlerini korumaktır. Kadınların istihdama katılımından çocukların koruyucu hizmetlerine, yaşlı ve engelli bireylerin sosyal hayata erişiminden şehit yakınları ve gazilerimize yönelik hizmetlere kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Aile ve Nüfus 10 Yılı'nda da tüm bu çalışmalarımızı uzun vadeli ve kalıcı politikalara dönüştüreceğiz."

svs13530.jpg

Konuşmasında çocuklara da seslenen Tarıkdaroğlu, onlara hayal kurmaktan ve öğrenmekten vazgeçmeme çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından program, hem eğitici hem de eğlenceli pek çok etkinlikle devam etti. Organizasyon kapsamında katılımcı aileler ve çocuklar; Atatürk Kongre Müzesi, Şehir Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Zanaatkârlar Çarşısı'nı rehberler eşliğinde ziyaret etti. Kültür turlarının yanı sıra alan içerisinde uçurtma şenliği, okçuluk etkinliği ve sinema gösterimi sunulurken, Yunus Polis Timleri ile çocuk halk oyunları ekipleri de özel gösteriler gerçekleştirdi. Çocuklar için kurulan şişme oyun parkında maskot ve palyaço gösterileriyle eğlenceli anlar yaşatılırken, minik misafirlere dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır ve şerbet ikram edildi. Ayrıca etkinlik alanında il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren 7 Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından hazırlanan el emeği ürünlerden oluşan sergiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

svs13756.jpg

Büyük beğeni toplayan "Ailemiz Geleceğimiz" buluşma programı, ailelere sunulan yemek ikramının ardından sona erdi.

Kaynak:Ömer Ün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.