Sivas'ta bir ilk! Gurbetçi Buluşmaları ve Gastronomi Festivali'nde kadın pazarı açıldı
Sivas Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Gurbetçi Buluşmaları ve Gastronomi Festivali" kapsamında "Üreten Kadınlar ve El Sanatları Pazarı" törenle kapılarını açtı.
Atatürk Kongre Müzesi arkasında kurulan pazarda, Sivaslı üretici kadınların el emeği göz nuru eserleri ile kente özgü yöresel ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.
Görkemli Açılış Töreni
Pazarın açılış programına Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Esra Meran Uslu ve Ramazan Baker, Büyük Birlik Partisi Kadın Kolları Başkanı Gamze Aktaş ve yönetimi, üretici kadınlar ile çok sayıda Sivaslı katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla kesilen kurdele ile "Üreten Kadınlar ve El Sanatları Pazarı" resmen hizmete açıldı. Festival süresince açık kalacak pazarda, kadın üreticilerin desteklenmesi ve yöresel lezzetler ile el sanatlarının tanıtılması hedefleniyor.
Kaynak:Sevim Taş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.