Sivas'ta Enderun usulü teravih, yoğun ilgiyle tamamlandı
Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan ve Osmanlı’dan günümüze miras kalan Enderun Usulü Teravih geleneği, bu yıl da Sivas’ta yoğun ilgiyle tamamlandı.
Ramazan ayı boyunca vatandaşların büyük katılım gösterdiği Enderun Usulü Teravih namazları, planlı bir program kapsamında farklı günlerde il merkezinde 10 camide ve 3 ilçede icra edildi. Farklı makamlarda okunan salatüselamlar ve ilahiler eşliğinde kılınan namazlar, cami cemaatine manevi bir atmosfer sundu.

Programın finali ise Esad Coşan Camii’nde gerçekleştirildi. Teravih namazına katılan İl Müftüsü Hasan Limon, namazın ardından Enderun ekibinde görev alan din görevlileri ve cami görevlilerine teşekkür etti.
Limon, kadim bir geleneğin yaşatılmasının önemine değinerek, “Kadim geleneğimizi camilerimizde yaşatarak Ramazan’ın ruhuna uygun bir atmosfer oluşturan, sesleri ve gayretleriyle bu manevi sofraya katkı sunan tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Süleyman Yıldız

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.