Sivas'ta evli personele izin desteği

Sivas'ta evli personele izin desteği
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) aile değerlerini güçlendirmek adına akademik ve idari personele evlilik yıl dönümlerinde bir günlük mazeret izni hakkı tanıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi vesilesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) aile değerlerini güçlendirmek adına önemli bir karar aldı. Üniversite, akademik ve idari personeline evlilik yıl dönümlerinde bir günlük mazeret izni hakkı tanıdı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, konuyla ilgili “Aile, toplumumuzun temel taşı ve ortak değerlerimizin en güçlü sembolüdür. ‘Aile Yılı’ kapsamında, çalışanlarımızın aileleriyle bu özel günü daha anlamlı geçirmelerini sağlamak istedik. Bu karar, insan odaklı yaklaşımımızın ve aile kurumuna verdiğimiz önemin bir yansımasıdır” dedi.

SCÜ’den yapılan açıklamada, “Üniversite, bu uygulamayla çalışanlarının aile bağlarını güçlendirmeyi ve motivasyonlarını artırmayı amaçlıyor. Üniversite, akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışı ve insana verdiği değerle de fark yaratmaya devam ediyor” denildi.

Kaynak:Bilal Hasdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.