Sivas"ta İlginç Doğa Olayı
Yayınlanma:
Güncelleme:
İç Anadolu Bölgesi nin göçmen kuşlara ev sahipliği yapan önemli sulak alanlarından Sivas taki Ulaş Gölü yosunla kaplandı.
Kent merkezine 38 kilometre uzaklıktaki Ulaş ilçesinde bulunan Ulaş Gölü"nün yüzde 90"ı yosun tuttu. Bu yılın ilk yarısında yaşanan yoğun yağışlar, gölün yosun tutmasına engel olamadı. Göle gezmeye gelen vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Balık üretimini olumsuz etkileyen yosunlar, her geçen gün artıyor.
Ulaş Gölü"nün çok zengin bir göl olduğunu ifade eden Ali Osman Bahtiyar, “Burası Ulaş Gölü. Suyun tazelenmesi lazım. Bu göl aslında çok zengin bir göl. Taze su alırsa balığı bol olur, sazan balığı bol olan bir göl. Eskiden su azaldığında kanaldan su geliyordu. O su tazelense yosun da kalmaz, balığı da bol olur. Bu gölün suyu tatlı su” dedi.
Kaynak:Elif Elmalı
Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.