Sivas'ta inme vakalarına 7/24 müdahale

Sivas'ta inme vakalarına 7/24 müdahale
Sivas Numune Hastanesinde kurulan İnme Merkezi, modern altyapısı, ileri görüntüleme imkanları ve uzman kadrosuyla felç vakalarında erken tanı ve hızlı müdahale amacıyla hizmete açıldı.

Sivas Numune Hastanesinde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında kurulan İnme Merkezi hizmete açıldı. İnme (felç) vakalarında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığı bilinciyle hayata geçirilen merkezde, tanı ve tedavi süreçleri multidisipliner bir yaklaşımla yürütülecek. Merkez, ileri görüntüleme olanakları ve güncel tedavi yöntemleriyle hastalara 7/24 kesintisiz hizmet sunacak.

4inmejpg.png

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fidan, inme merkezinin açılışıyla sağlık alanında önemli bir adım attıklarını belirterek, Sivas Numune Hastanesinin 3. basamak sağlık tesisi olmasıyla birlikte yeni bir merkezin daha şehrin hizmetine sunulduğunu ifade etti. İnmenin, beyin damarlarında pıhtı ya da kanama sonucu meydana geldiğini aktaran Fidan, beyin anjiyosu yöntemiyle tıkanan damarların açılabildiğini ve bu sayede kalıcı hasarın önüne geçilebildiğini söyledi.

1inmejpg.png

Merkezde beyin anjiyosu sayesinde yalnızca damar tıkanıklıklarının değil, daralma ve balonlaşma gibi hayati risk taşıyan durumların da erken dönemde tespit edilerek tedavi edilebildiğini vurgulayan Fidan, yeni merkezin yalnızca Sivas’a değil çevre il ve ilçelere de hizmet vereceğini dile getirdi.

İnme Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Hicret Betül Adıyaman ise, inmede ilk 6 saatin kritik olduğuna dikkat çekerek, erken başvuru sayesinde sekel kalma riskinin en aza indirildiğini belirtti. Adıyaman, merkezin hızlı ve doğru müdahaleyle hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

2inmejpg.png

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.