Sivas’ta kadın istihdamını artırılacak hamle

Sivas’ta kadın istihdamını artırılacak hamle
Yıldızeli’nde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Safran Yetiştiriciliği Kursu başladı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde kadın istihdamını artırmak ve kadınların tarımsal üretimde daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla safran yetiştiriciliği üzerine yeni bir eğitim çalışması başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yürütülen protokol kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince Safran Yetiştiriciliği Kursu açıldı. Kurs süresince katılımcılara safranın ekim, bakım, hasat ve işleme aşamaları hem teorik hem de uygulamalı olarak öğretilecek.

597268087-122133930548988566-706.jpg

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu çalışmanın bölgede alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtildi.

Safranın yüksek katma değerinin, kadınların üretim gücüyle birleşerek Yıldızeli’nin tarımsal geleceğine yeni bir umut kattığı ifade edildi.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.