Sivas'ta kimliğini unutan öğrencilerin imdadına trafik polisi yetişti
Sivas'ta gelecekle ilgili önemli bir dönemeç olan sınav sabahında, her yıl olduğu gibi bu yıl da benzer heyecan ve aksilikler yaşandı. Sınav merkezlerinin önünde ve kent trafiğinde yoğun önlem alan Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aksilik yaşayan gençleri yalnız bırakmadı.
Kimliğini Unutanlar Nüfus Müdürlüğüne Taşındı
Sınav salonlarının kapısında kimlik kontrolü yapıldığı sırada, belgelerinin yanlarında olmadığını fark eden 4 öğrenci büyük panik yaşadı. Okul önlerinde hazır bekleyen motorize trafik polisi ekipleri, gözyaşları içindeki 4 adayı hızla motosikletlerine alarak İl Nüfus Müdürlüğüne götürdü. Burada geçici kimlik belgeleri çıkartılan öğrenciler, polis amcaları tarafından yine aynı hızla sınav binalarına ulaştırılarak sınava girmeleri sağlandı.
Yanlış Okula Giden 5 Öğrenci Son Anda Yetiştirildi
Sınav sabahı yaşanan bir diğer yoğunluk ise okul isimlerinin karıştırılması oldu. Sınav giriş belgelerindeki adresleri veya okul isimlerini yanlış yorumlayarak farklı sınav merkezlerine giden 5 öğrenci, durum kapıdaki görevlilerce fark edilince büyük stres yaşadı. Sürenin daralması üzerine devreye giren Sivas Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, okulları karıştıran bu 5 öğrenciyi de güvenli ve hızlı bir şekilde doğru sınav merkezlerine ulaştırarak gelebilecek bir mağduriyetin önüne geçti.
Öğrenciler ve aileleri, sınav maratonunda en kritik anlarda yanlarında olan ve evlatlarını yetiştirmek için zamanla yarışan Sivas Emniyeti motorize trafik ekiplerine teşekkür ve dualarla minnetlerini iletti.
Kaynak:Regaip Tütüncü

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.