Sivas'ta kimliksiz hayvan kalmayacak!
Yayınlanma:
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sahipli kedi ve köpeklere yönelik kuduz aşısı ve kimliklendirme çalışmalarının kent genelinde devam ettiğini bildirdi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, sahipli ev hayvanlarının kuduz aşısının yapılmasının ve dijital kimliklendirme işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Açıklamada, “Can dostlarımıza kuduz aşısı yapılarak kimliklendirmeye devam ediyoruz. Her yaştan sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirmesi için son tarih 31 Aralık 2025’tir. Bu tarihten sonra ise sahipli ev hayvanlarının 6 aylık yaşa kadar dijital olarak kimliklendirilmesi mümkün olacaktır.” ifadelerine yer verildi.
Çalışmaların, hayvan sağlığının korunması ve kuduz hastalığıyla etkin mücadele kapsamında yürütüldüğü vurgulandı.
Kaynak:Elif Elmalı
Resmi İlanlar
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.