Sivas'ta minik eller sahaya indi: Dalından toplayıp ilk hasat heyecanını yaşadılar
Sivas’ta gelecek nesillerin toprağı tanıması, doğa sevgisi kazanması ve üretimin değerini küçük yaşlarda kavraması amacıyla yürütülen farkındalık projeleri devam ediyor.
Bu kapsamda Şehit Osman Yurt Ortaokulu öğrencileri, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çiftçi Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek tarımsal üretimi yerinde inceleme fırsatı buldu.

Dalından Domates, Çilek ve Elma Topladılar
Doğayla iç içe gerçekleştirilen ziyaret boyunca hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşayan öğrenciler, üretimin emek ve sabır gerektiren aşamalarını sahada gözlemledi.
Etkinlik kapsamında uygulama bahçesini gezen minikler; merkezde özenle yetiştirilen domates, çilek ve elmaları dalından kendi elleriyle toplayarak ilk kez hasat heyecanını yaşadı.

Üretimin Sofraya Uzanan Yolculuğunu Yerinde Öğrendiler
Bahçede düzenlenen uygulamalı eğitimlerle bitki yetiştiriciliği, modern tarım teknikleri ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı konularında uzman personelden bilgi alan öğrenciler, gıdanın sofralara ulaşana kadar geçtiği meşakkatli yolculuğa tanıklık etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, çocuklarda tarımsal farkındalık oluşturan bu tür eğitim odaklı saha ziyaretlerini çok önemsediklerini belirterek, ziyarete katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür edip başarı dileklerini iletti.
Kaynak:Sevim Taş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.