Sivas'ta sağlığına kavuştu! 4 yıllık kâbusu 2 saatte sona erdi

Sivas'ta sağlığına kavuştu! 4 yıllık kâbusu 2 saatte sona erdi
Yıllardır yüzünün sağ tarafında şiddetli ağrılar yaşayan Fatma Başbuğ, Sivas Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen mikrocerrahi operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Uzun yıllardır şiddetli yüz ağrılarıyla mücadele eden Fatma Başbuğ, farklı branşlarda yapılan çok sayıda muayene ve tedaviye rağmen kalıcı bir çözüm bulamadı. Günlük yaşamını olumsuz etkileyen sağlık sorunu, Sivas Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen mikrocerrahi operasyonla sona erdi.

Yüzünün sağ tarafında yaşadığı ağrıların ilk başta diş kaynaklı olduğunu düşündüğünü belirten Başbuğ, çeşitli bölümlerde yapılan değerlendirmelerin ardından nörolojiye yönlendirildiğini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır süren ağrılarının zamanla dayanılmaz hale geldiğini ifade eden Başbuğ, “Yemek yemek, diş fırçalamak ve konuşmak gibi en temel ihtiyaçlarımı bile karşılayamaz hale gelmiştim. Ameliyattan yaklaşık 10 gün önce neredeyse hiç konuşamıyordum. Kullanılan ilaçlara rağmen ağrılarım devam ediyordu. Ameliyatın ardından ise şiddetli ağrılarım tamamen geçti” dedi.

img0554jpg.png

Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Duygu Dereli ise hastanın yaklaşık 4 yıldır trigeminal nevralji nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Hastalığın yüzün bir yarısında elektrik çarpması şeklinde tarif edilen şiddetli ağrılarla kendini gösterdiğini ifade eden Dereli, uygulanan mikrocerrahi yöntemin günümüzde en etkili ve kalıcı tedavi seçeneklerinden biri olduğunu söyledi.

Dr. Dereli, ameliyatta kulak arkasından açılan küçük bir kemik penceresi aracılığıyla sinire ulaşıldığını, sinir ile damar arasına yerleştirilen özel materyal sayesinde baskının ortadan kaldırıldığını belirterek, “Bu yöntemle hastalarımızın ağrılarında kalıcı iyileşme sağlanabiliyor. Hastamızda da ameliyat sonrası erken dönemde belirgin düzelme gözlemledik. Günlük yaşam aktivitelerine yeniden dönebilecek duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Sivas Numune Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından Fatma Başbuğ’un yaşam kalitesinde önemli bir artış sağlanırken, benzer rahatsızlık yaşayan hastalar için de umut verici bir örnek ortaya çıktı.

Kaynak:Süleyman Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.