Sivas'ta sahipli kedi ve köpeklerin dijital kimliklendirme işlemleri sürüyor

Sivas'ta sahipli kedi ve köpeklerin dijital kimliklendirme işlemleri sürüyor
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sahipli kedi ve köpeklerin dijital kimliklendirme işlemlerinin aralıksız sürdüğünü duyurdu. İl Müdürlüğü, hayvanların sağlığı ve güvenliği için evcil hayvan sahiplerini mikroçip yaptırmaya davet etti.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, evcil hayvanların kayıt altına alınması, kayıp veya terk edilme vakalarının önüne geçilmesi ve can dostların sağlığının güvenceye alınması amacıyla yürütülen mikroçip (kimliklendirme) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan resmi duyuruda, kedi ve köpek sahiplerinin dijital kimliklendirme süreçlerini tamamlamalarının önemine dikkat çekildi.

818554443-1564086312116315-5984234365345410152-n.jpg

Kedi ve Köpeklere Dijital Kimlik Veriliyor

Açıklamada, her yaştan sahipli kedi ve köpekler ile 6 aylık yaşa kadar olan yavruların mikroçip uygulamasıyla dijital ortama kaydolduğu ve kimliklendirildiği belirtildi. Mikroçip sayesinde hayvanların aşı takibi, sağlık geçmişi ve sahiplik bilgileri entegre sistem üzerinden güvenle saklanıyor.

"Hayvanlarımızın Sağlığı ve Güvenliği İçin İşlemlerinizi Yaptırın"

Evcil hayvan sahiplerine çağrıda bulunan Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Hayvanlarımızın sağlığı ve güvenliği için siz de evcil hayvanlarınızı İl/İlçe Müdürlüklerimize getirerek kimliklendirme işlemlerini yaptırabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Zuhal ACAR BIÇAKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.