Sivas’ta trafik denetimleri sıkılaştı: 29 sürücünün ehliyeti alındı

Sivas’ta trafik denetimleri sıkılaştı: 29 sürücünün ehliyeti alındı
Sivas’ta 8-15 Ocak tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde 7 bin 214 araç ve sürücü kontrol edilirken, kurallara uymadığı tespit edilen 29 sürücünün ehliyeti geçici ve daimi olarak geri alındı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 8-15 Ocak tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 7 bin 214 araç ve sürücü kontrol edildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, denetimler kapsamında otogar noktasında emniyet kemeri bilgilendirme faaliyeti yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 117 sürücü ile bin 916 yolcuya emniyet kemeri konusunda bilgilendirme yapıldı.

HALKIN HUZURUNU BOZANLARA CEZA

Ekiplerce 2 bin 511 araca kış lastiği denetimi yapılırken, ihlali tespit edilen 1 araç ve sürücüsüne işlem uygulandı. Halkın huzur ve istirahatini bozan araçlara yönelik çalışmalarda ise 74 araç ve sürücüsü hakkında işlem yapıldı.

29 KİŞİNİN EHLİYETİ ALINDI

Yasal limitin üzerinde alkollü araç kullandığı belirlenen 14 sürücüye cezai işlem uygulanırken, trafik kurallarına uymadıkları tespit edilen 29 sürücünün sürücü belgesi geri alındı. Bu sürücülerden 24’ünün belgesinin geçici, 5’inin ise daimi olarak alındığı bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak:Fatma Oruç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.