Sivas'ta Zaman Yolculuğu: 70'li Yıllarda İstasyon Caddesi
Omay Sineması, Ali Tipici tarafından işletilirken, Derya Düğün Salonu ise kardeşi Oktay Tipici’nin sorumluluğundaydı. Bugün bu tarihi yapıların yerinde Öncü ve Marka gibi ticari işletmeler faaliyet gösteriyor.
O yıllar aynı zamanda Atölye Sineması’nın da Cumartesi ve Pazar günleri düzenlediği kadınlar matineleriyle oldukça rağbet gördüğü bir dönemdi. Merkez sinemalara göre daha uygun fiyatlı olması ve kadınlara özel, dedikoduya mahal vermeyen sosyal ortamı, Atölye Sineması’nı cazip kılıyordu. Bu sayede, dönemin kadınları eşlerinden daha kolay izin alabiliyordu.
Hüsnü Bildirici'nin Anıları
Hüsnü Bildirici, 1968 yılında Omay Sineması’nın tam karşısında, Birlik Apartmanı altında işlettiği bakkal dükkânıyla ilgili şu hatıraları aktarıyor:
“Yanımda bir lostra salonu, diğer yanımda Almanya’dan dönen Mustafa Bey’in berber dükkânı vardı. Sinemanın üst kısmında Güvenallar’a ait taş binalar yer alırdı. Köşe başında, liseye cepheli Halim Çerçil’in tek katlı evi vardı. Hemen yanındaki İhsan Karayaprağın apartmanı hâlâ duruyordu ama şimdi yıkıldı, yerine AVM yapılıyor.”
Cıbırlar Parkı’nın hemen altındaki Tan Sineması, caminin yanına bitişik konumda yer alırken; Tekel Başmüdürlüğü yolunda da Esen Sineması bulunmaktaydı.
Fotoğraf: Ali şeker
Kaynak:Elif Elmalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.