Son dakika: İran Genelkurmay Başkanı öldürüldü

Son dakika:  İran Genelkurmay Başkanı öldürüldü
İran basını, İran Genelkurmay Başkanı Abdülrahim Musevi'nin öldürüldüğünü bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail, dün sabah saatlerinden itibaren İran'a yönelik kapsamlı bir askeri operasyon başlattı. Bölgede tansiyonu en üst seviyeye çıkaran gelişmede, İran Genelkurmay Başkanı Abdülrahim Musevi'nin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, sabah saatlerinde yaptığı resmi açıklamada, İsrail ordusunun İran'a yönelik "önleyici bir saldırı" başlattığını duyurdu. Katz, operasyonun İsrail'in güvenliğini tehdit eden unsurları bertaraf etme amacı taşıdığını ifade etti.

ABD Operasyona Dahil Oldu

İsrail'in açıklamasının ardından, operasyonun kapsamının genişlediği ve ABD güçlerinin de saldırılara aktif olarak katıldığı bildirildi. Washington kanadından yapılan açıklamalarda, operasyonun müttefiklerin ortak savunma stratejisi çerçevesinde yürütüldüğü vurgulandı.

Tahran'da "Musevi" Şoku

Operasyonun devam ettiği sırada İran basınında yer alan haberler dünya gündemine bomba gibi düştü. İran yerel kaynakları, İran Genelkurmay Başkanı Abdülrahim Musevi'nin saldırılar sırasında öldürüldüğünü bildirdi. Tahran yönetiminden konuya ilişkin henüz resmi bir doğrulama gelmezken, bölgedeki askeri hareketliliğin arttığı gözlemlendi.

Saldırıların ardından Orta Doğu genelinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, uluslararası toplumdan peş peşe endişe açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.