STSO Başkanı Zeki Özdemir: "Mesleki eğitim Sivas sanayisinin geleceğidir"
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), kent sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve mesleki eğitimi saha şartlarıyla entegre etmek amacıyla yürüttüğü projelere bir yenisini ekledi.
Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) kapsamında hayata geçirilen Doğalgaz Kaynağı Eğitimi, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladı. Program kapsamında atölyede eğitim alan kursiyerleri ziyaret eden STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir'e Okul Müdürü Recai Gülez eşlik etti. Eğitimleri yerinde inceleyen Özdemir, kursiyerlerle sohbet ederek mesleki eğitimin stratejik önemini vurguladı.

Sanayinin ihtiyacına yönelik güçlü iş birliği
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Sanayi Odası ve Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen eğitim programı, Gedik Kaynak uzmanlığıyla gerçekleştiriliyor. Beş gün sürecek olan uygulamalı eğitimlerde kursiyerler, tam donanımlı atölye ortamında birebir pratik yapma imkânı bularak teknik becerilerini geliştiriyor.

Başarılı kursiyerlere uluslararası geçerliliğe sahip MYK Belgesi
Eğitim sürecinin ardından gerçekleştirilecek sınavda başarı gösteren adaylar, hem ulusal hem de uluslararası alanda geçerliliğe sahip MYK Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak. STSO, belge sahibi olan kalifiye personeli, kaynakçı ihtiyacı bulunan üye firmalarla doğrudan buluşturarak istihdama katkı sunacak.

Başkan Zeki Özdemir: "Mesleki eğitim Sivas sanayisinin geleceğidir"
Uygulamalı eğitim imkânları ile sanayicilerin nitelikli personel talebini ortak paydada buluşturduklarını belirten STSO Başkanı Zeki Özdemir, okul ve sanayi iş birliğini her geçen gün daha da pekiştirdiklerini söyledi. Sivas sanayisinin ihtiyaç duyduğu tüm branşlarda benzer mesleki eğitim projelerini hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade eden Özdemir, gençlerin istihdama kazandırılmasının ve kentin sanayi rekabet gücünün artırılmasının birincil öncelikleri olduğunu kaydetti.
Kaynak:Batuhan Örenli

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.