USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TAM BAĞIMSIZ BİR SENDİKAYIZ

TAM BAĞIMSIZ BİR SENDİKAYIZ

TAM BAĞIMSIZ BİR SENDİKAYIZ
16-01-2017 16:23
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

?Başkanlar Konuşuyor? köşemizde bu hafta eğitim konusunu enine boyuna tartışmaya açıyoruz. Eğitim alanlarındaki sorunlar ve yapılan çalışmalarla ilgili ikinci durağımız Tüm Eğitim Çalışanları (TEÇ-SEN) Sivas Şube Başkanı Turan Ertümen oldu.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ertümen, sendika politikası olarak, öğretmen üye kabul etmediklerini ve sadece öğretmen dışı personelleri üye kabul ettiklerini belirterek, üyelerinin özlük haklarının savunulması ve iyileştirilmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

TEÇ-SEN Şube Başkanı Turan Ertümen, şunları kaydetti:

?Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası olarak, 2006 yılında kurulduk. 2008 yılında da Sivas İl Temsilciliği kuruldu. 2016 yılında Şube sayısına ulaşarak, şubemizi oluşturduk. Yapılan seçimlerde şube başkanı olarak göreve başladım. Sendikamız kurulduğu günden itibaren prensip gereği öğretmen üye almamaktadır. Öğretmen haricindeki diğer eğitim çalışanlarına yönelik faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak görev yapan personellerin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde çalışıyoruz. Geçen süreçte önemli kazanımlarımız oldu. Her ne kadar üye sayısı az bir sendika olsak da kazanımlarımız var. Bu kapsamda en önemli çalışmamız eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin oluşturulmasıdır. Eskiden bir eğitim çalışanının bir yere tayinini isteyebilmesi için ya bir tanıdığının ya da bir torpilinin olması gerekiyordu. Ama şuan için il içerisinde 3 yıl, il dışı tayin için ise 5 yıl çalışma şartını taşıyan arkadaşlarımız tayin talebinde bunabiliyorlar.?

 

?HİÇ BİR SİYASİ

BAĞIMIZ YOK?

Diğer sendikalardan farklı olarak TEÇ-SEN´in hiç bir siyasi parti veya bir cemaatle bir bağlantılarının olmadığını vurgulayan Ertümen, ?Diğer sendikalardan farklı olarak tamamen bağımsız bir sendikayız. Her hangi bir siyasi veya bir cemaatle bir bağlantımız kesinlikle yoktur. Üyelerimizin de zaten bizleri tercih etmesinin temel sebebi de budur. Bu bağlamda yine üyelerimizin özlük haklarını almak yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki en büyük isteğimiz öğretmen arkadaşlarımızın almış oldukları eğitime hazırlık ödeneğinin aynı isimle olmasa bile başka bir isim altında diğer eğitim çalışanlarına da verilmesidir. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz? dedi.

?EĞİTİM ÇALIŞANLARI

AYNI KEYEFE KONULMALIDIR?

Ertümen şöyle devam etti:

?Eğitim, öğretim sadece öğretmen ve öğrencilerle sınırlı değil, diğer personellerle birlikte bir bütündür. Ama Milli Eğitim Bakanlığında bu işlemler sadece öğretmen odaklı oluşmuştur. Tüm kanun ve yönetmeliklere baktığımızda her zaman öğretmenler baz alınarak çıkarılmıştır. Diğer eğitim çalışanları bu konuda hep ikinci plana atılmıştır. Biz bu ön yargıları yıkmak adına da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Herkesin bir eğitim çalışanı olduğunu söylüyoruz. Görevi ne olursa olsun hepsi bir eğitim çalışanıdır. Biz hiçbir zaman üyelerimizin öğretmen ve diğerleri şeklinde sınıflandırılmasını istemiyoruz. Herkesin eğitim çalışanı olarak aynı kefeye konulmasını talep ediyoruz.?

?BAKANLIK İLE İRTİBATLI

ÇALIŞIYORUZ?

Çalışmalarında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirten Ertümen, ?TEÇ-SEN Genel Merkezimiz yaptığımız çalışmalarda sürekli olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. Bakanlığımızda bu işlemlerle İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ilgileniyor. Bizim hiç bir zaman bir arkadaşımızı bir yere atamak gibi bir derdimiz olmadı. Derdimiz sadece üyelerimizin özlük haklarını almak ve iyileştirmek olduğu için bu konuda Bakanlığımız biz ne istersek, mevzuatlar ve yönetmelikler dâhilinde hep olumlu yaklaşmıştır? dedi.

SİVAS´TA 430 ÜYEMİZ VAR

İlimizde toplamda öğretmen haricinde 930 çalışanın olduğunu belirten Ertümen, bunlardan 430´unun TEÇ-SEN´e üye olduklarını kaydetti. Üyelerinin özlük hakları için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Ertümen şunları söyledi:

?Bizler eğitim çalışanları olarak haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların ve hak gasplarının karşısında göstermiş olduğumuz dik ve omurgalı duruşumuzu bozmadan, birlikte omuz omuza vererek mücadele etmekten ve hangi koşulda olursak olalım eğitim çalışanı bilinciyle hareket etmekten asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Doğrunun ve haklının her zaman galip geleceğine ve "zaferler inananlarındır" sözünü özümseyerek inancımızın verdiği güçle, kavgadan ve hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi birilerine ezberletene kadar ve eğitim çalışanlarının tüm sorunları çözüm buluna kadar isyanımız ve itibar talebimiz sürecektir.

Eli süpürgeli denilerek ötelenen, dışlanan, hor görülen ve kara cahil gözüyle bakılan eğitim çalışanlarının azmi, kararlı duruşu ve ne istediğini bilen tavrı bazı kesimlerde rahatsızlık uyandırmıştır. Hakkı için mücadele eden eğitim çalışanlarının gerek mali, gerekse özlük haklarında yapılan iyileştirmeler bu şer odaklarının huysuzlaşmasına ve saldırganlaşmasına neden olmuştur. Hiç şüphe yok ki bu şer odaklarını TEÇ-SEN ve eğitim çalışanları olarak rahatsız ve huzursuz etmeye devam edeceğiz.?

TEÇ-SEN 10 BİNLERCE

ÜYEYE ULAŞTI

TEÇ-SEN´in gelinen noktada 10 binlere ulaştığının altını çizen Ertümen şöyle devam etti:

?42 kişiyle başlayan ve bugün 10 binlere ulaşan bu hareket eğitim çalışanlarının yıllardır Milli Eğitim Bakanlığında uygulanan görmezden gelinmezliğe, değer verilmezliğe ve ötekileştirmeye isyanımızın bir çığlığıdır. Eğer davanızın haklılığına inanıyor ve kendinize güveniyorsanız başarıya mutlaka eninde sonunda ulaşılacaktır aynı karıncanın hacca gitmesi örneğinde olduğu gibi. Çıktığımız yol haklı bir yoldur.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikamızın bu başarısı küçümsenmeyecek bir başarıdır. İçinde siyaset olmayan siyasilerin arka bahçesi olmadan makam koltuk beklentisi olamayan eğitim çalışanlarının cesaretle üye olarak davalarında dik durarak varlığını ispatladıkları bir başarıdır. Artık gündem oluşturan web sitelerine çalışmalarıyla önerileriyle açtıkları ve kazandıkları davalarla haber olan bir sendikayız.?

TEÇ-SEN´in büyümesinin siyasete borçlu olmadığını ve yetki peşinde değil, etkili olmaya çalışan bir sendika anlayışlarının olduğunu kaydeden Ertümen, ?Memur sendikalarının kurulduğu 1990´lardan TEÇ-SEN in kurulduğu 2006´ya kadar mevcut sendikaların hiç gündeme getirmedikleri eğitim öğretim dışındaki personeller için Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliği TEÇ-SEN in çalışmaları sonucu artık var. Arkadaşlarımız minnetsiz, torpilsiz, birilerinin iki dudağı arasında çıkan söze bakmaksızın artık yer değiştirebiliyorlar? dedi.

Ertümen açıklamasını şöyle tamamladı:

?2006´dan sonra sendikamız çalışmaları sonucu TBMM´de Eğitime Hazırlık Ödeneğinin MEB´deki diğer çalışanlara verilmesi konusunda kanun teklifi verdirilerek görüşülmesi ve bugün hala gündemde tutulması TEÇ-SEN sayesindedir. Bugün web sitelerinde haber olarak göze çarpan görev tanımlarının yapılmasına ilişkin müracaatımıza hala cevap verilmediği ve çalışmaların bir an önce sonuçlandırma istendiği TEÇ-SEN sayesindedir.

Artık şunu görüyoruz ki; TEÇ-SEN ve TEÇ-SEN´li olmak bir değerdir. İnanın eğitim çalışanı personel olarak TEÇ-SEN kurulmadan önce görmezden geliniyor ve değer görmüyor iken TEÇ-SEN kurulduktan sonra varlığımızı ve değerimizi diğer sendikalara kabullendirdik.  Bunu İl içinde ve diğer İllerde okulları ve kurumları ziyaret ettiğimde görüyor ve hissediyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!