USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terörü Lanetliyoruz--Video

Terörü Lanetliyoruz--Video

Terörü Lanetliyoruz--Video
08-05-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları dün gerçekleştirilen ikinci oturumla devam etti. Meclis Başkanı Hakan Akkaş koordinesinde yapılan oturumun ana gündem maddesi son günlerde artan şehit haberleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na Ankara´nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesi töreninde yapılan saldırı oldu.

Kürsüye çıkan meclis üyeleri terörü lanetleyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

?TERÖRÜ  LANETLİYORUZ?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller, ?Ülkemizde terörle mücadele var ve ne yazık ki şehitlerimiz de var. Ülkemizdeki terörü bir kez daha lanetliyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimiz vatanımızı, milletimizi, onurumuzu ve şerefimizi korumak için toprağa düştüler. Terörü  lanetliyoruz. Terör kimden, nereden gelirse gelsin lanet ediyor; terör işbirlikçilerinin de Allah belasını versin diyoruz? dedi.

?HAİN SALDIRIYA UĞRADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´da şehit cenazesi sırasında uğradığı saldırıyı hatırlatan Meclis Üyesi Güller, ?Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup tarafından haince saldırıya uğradı. Birileri de çıkıyor ?Siz oradan oy almadınız, ne işiniz var´ diyor. Bu bayrağın dalgalandığı sınırlar içerisinde herkes her türlü yere gidebilir. Biz şehitlerin gelmemesi için mücadele ediyoruz. Sadece Genel Başkanımıza değil bir vatandaşa bile şehit cenazelerinde saldırı yapılmasına karşıyız? diye konuştu.

TÜRKLER SAVAŞTAN KAÇMAZ

CHP´li Güller´in ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Bekir Tanyıldız ise ?Bu kürsüde konuşurken en fazla zorlandığım konu şehit haberleridir, şehit haberi geldiğinde şehidimizin ailesine başsağlığı dilemektir. Türk milleti hiçbir zaman savaştan kaçmamış, yerini terk etmemiş, ölümü pahasına da olsa kanını oraya dökmüştür. Türk bir mültecinin başka bir ülkeye sığındığını duyamazsınız. Kahramanlarımız kanlarının son damlasına kadar mücadele vermeye devam edecek. Türk milletinin başı sağ olsun? açıklamasında bulundu.

3 Mayıs´ta kutlanan Türkçülük Günü´ne atıfta bulunan Başkan Vekili Tanyıldız, ?Türkçülük Günü´nü kutladık. Türklük, bir ayrıcalık ya da bölücülük değildir. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin, diğer milletlere göre kendisini üstün görmesi töresel ve dini inançlarımıza göre söz konusu olamaz. Ruhumuza yüklenmiş olan yüce dinimizdeki anlayışa göre insanları veya milletleri üstün kılan takva sahibi olmalarıdır. Yalnızca ülkemizde değil, diğer Türk devletlerinde de kutlanılan 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü´nün birlik ve dirlik vesilesi olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

?HDP´NİN TERÖRE DESTEK VERDİĞİ ORTADADIR?

Kürsüye son çıkan isim AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulkadir Demirel oldu. Türkiye´de terörle mücadele hususunda önemli çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Başkan Vekili Demirel, ?Az önce söz alan CHP Meclis Üyesi Sadık Bey´in de söylediği üzere bugün Türkiye´nin dört bir yanında terörle mücadele ediliyor. Terörle mücadele sonucu vatan evlatlarımız, polislerimiz, askerlerimiz şehit oluyor. Fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz Ankara´da bir olay yaşandı. Bu olay aslında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı´nın şahsına yapılmış bir olay değildi. Ankara´daki  olay, terör destekçilerine ve toplum hassasiyetini bilmeyen insanlara karşı verilmiş bir cevaptı. Biliyorsunuz CHP bazı partilerle ittifak yapıyor. Bu ittifak doğru bir ittifak değil. Bugün terörün kökünün hangi parti tarafından geldiğini hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı terör destekçileriyle aynı masada oturan insanlara karşı halkımızın da bir hassasiyeti olabilir, tepkisi olabilir. Bundan dolayı ben CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun şahsına yapılmış bir olay olarak görmüyorum. Fakat orada terörü destekleyen belirli parti ve gruplar adına halkın bir haykırışı olarak görüyorum. Elbette vatanımız uğruna şehit olan polisimizi, askerimizi biz de saygıyla rahmetle anıyoruz. Onların yerini hiçbirimiz dolduramayız. Fakat o gün CHP Genel Başkanı gitmeden önce planlı programlı bir şekilde bilgi verebilirdi veya başka durumlar olabilirdi. Ama halkımızın hassasiyetleri de var. Halkımız teröre destek partilere karşı çok hassas. HDP´nin de şu anda teröre destek verdiği ortadadır. CHP ile HDP´nin arasındaki ilişkiyi bizim söylememize gerek yok. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Vatan bölünmez,  hiçbir zaman da bölünmeyecek Allah´ın izniyle. Çünkü biz Türkler olarak vatanımızı korumayı çok iyi biliriz? açıklamasında bulundu.

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları bugün saat 11.00´da gerçekleştirilecek üçüncü oturumla devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!