USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tersine Göç İçin Çalışıyoruz--Video

Tersine Göç İçin Çalışıyoruz--Video

Tersine Göç İçin Çalışıyoruz--Video
24-09-2022 07:05
Google News


Cumhuriyet'in temelinin atıldığı Sivas; lezzet, tarih, sanat ve tüm renkleriyle Ankara'ya taşındı.  ASİDEF koordinasyonunda gerçekleştirilen 5. Sivas Tanıtım Günleri Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı'nda kapılarını açtı. Açılış programında konuşan Vali Yılmaz Şimşek; Sivas'ın her geçen gün geliştiğini söyleyerek “Sivas'ın artık göç veren değil göç alan, tersine göçün başladığı bir il olması için gayret ediyoruz” dedi.

Fatih TABUR

Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) koordinasyonunda, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, ilimizin kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen 5. Sivas Tanıtım Günleri Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı'nda kapılarını açtı.

Pazar günü sona erecek olan ‘Başkent 5. Sivas Tanıtım Günleri'ne Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVAS BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN, KARDEŞLİĞİN ŞEHRİ

Protokol konuşmalarıyla başlayan  ‘Başkent 5. Sivas Tanıtım Günleri' etkinliğinde  konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin “Bizi sizlerle bir araya getiren ASİDEF Başkanımıza emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sivas birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri. Sivas Türkiye'nin çimentosudur. Allah'a şükürler olsun ilimizde de herkes birlik ve beraberlik içerisinde. Sivas'a hizmet eden herkes Sivas'ı nasıl daha iyi bir noktaya götürürüz düşüncesinde. Biz şuna inanıyoruz: Şehrimizde, ülkemizde birlik ve beraberlik olduğu müddetçe ve hepimiz işimizi iyi yaptığımız müddetçe ilimiz de ülkemiz de daha iyi bir noktaya gelecek. Bu noktada bu tip organizasyonlar da özellikle gurbette yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirme noktasında önemli bir misyon üstleniyor. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin diyor hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Memleket hasreti çeken hemşehrilerimizin buraya gelerek özlemlerini gidermelerini istiyorum” açıklamasında bulundu.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise “Hepinize Selçuklunun kalbi, Osmanlının vicdanı, Cumhuriyetin aklı, Milli Mücadelemize 108 gün ev sahipliği yapmış Sultan Şehir Sivas'tan selamlar getiriyorum. Tüm Sivaslı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Ankaralıları burada Sivas'ın kültürüyle, Sivas'ın tatlarıyla birlikte bir arada olmaya davet ediyoruz. Başka şehirlerde yapılan Sivas günleri önemli, ama ben buradan özellikle şehir dışında yaşayan tüm Sivaslıları 4 Eylül Sivas Kongresi'nde Sivas'ta bu coşkuyu yaşamaya şimdiden davet ediyorum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SİVAS KADİM BİR ŞEHİRDİR

AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk da “Sivas Milli Mücadelenin merkezidir. Mandanın reddedildiği, ‘Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla yola çıkılan ve bugünlerin hazırlanmasında büyük katkısı olan kadim bir şehirdir. Sivas'ta birçok medeniyetler, birçok kültürler gelmiş geçmiş ve Sivas bunların tamamını bir ana gibi bağrına basmış kadim bir şehirdir. Programı  düzenleyen ASİDEF Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SİVAS'IMIZI HER YÖNÜYLE TANITMAK İÇİN BURADAYIZ

Milletvekili Soluk'un ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise Ankara'da çok güzel bir vesile ile bulunduklarının altını çizerek “5.'sini düzenlediğimiz Başkent Sivas Günleri'nin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Sözlerimin başında etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta ASİDEF Başkanımıza, üyelerine ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine bu alanı bize tahsis eden Etimesgut Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmış olan Sivas'ımızın kültürel değerlerini, folklorunu, geleneklerini, yöresel ürünlerini ve sektörel değerlerini sizlerle buluşturmak ve Sivas'ımızı her yönüyle tanıtmak için buradayız. Bu etkinliğimiz ile Sivas'a gelemeyen, gelip de doyamayan hemşehrilerimize Sivas'ı Ankara'da yaşatmak istedik. Sivas türkülerini birlikte söylemek, şiirlerini birlikte dillendirmek, kısaca başkentte bir ‘Sivas rüzgârı' estirmek amacındayız. Bizler şehrimizin yöneticileri olarak kendimizi Sivas'ın ve Sivaslıların emanet edildiği kişiler olarak görüyor ve bu bilinçle Sivas'ı ileriye taşıyacak projeler üretme çabası ve çalışması içerisindeyiz. Sivas'ın artık göç veren değil göç alan, tersine göçün başladığı bir il olması için gayret ediyoruz. Çünkü Sivas gerek turizm potansiyeliyle, gerek tarımsal çeşitliliğiyle, son yıllarda sanayide elde ettiği kazanımlarla ve spor gibi birçok alanda gösterdiği başarılarla  her geçen gün adından söz ettiriyor. Ayrıca gelişen ve değişen Sivas bazı sektörlerde ilk sırada yer almayı da başararak üretimde ciddi bir payımız olduğunu ortaya koyuyor. Diğer taraftan ilimizde sanayi tesislerinin sayısı da gün geçtikçe artmakta. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de altını çizerek söylemek istiyorum ki 40 bin kişiye iş, aş, ekmek kapısı olma yönünde hızla ilerliyor. Yatırımcıya birçok avantaj sunan Demirağ OSB'miz inşallah kısa sürede önemli bir aşamaya gelmiş olacak.  Sivas hepimizin otak paydası ve ortak değeridir. Fikrimiz düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz Sivaslı olmaktan, Sivas'ta yaşamaktan gurur duyuyoruz. İnşallah bu etkinliğimiz birlik ve beraberliğimizin artmasına dostluk ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çekinerek, açılış kurdelesini kesti.  Vali Şimşek ve beraberindekiler, kurumlar, ilçeler ve Sivaslı yerel esnafın açtığı stantları ziyaret etti.

ŞEHRİN LEZZETLERİ ANKARALILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

Festivalde birçok el sanatı ile şehrin lezzetleri Ankaralıların beğenisine sunuldu. Etkinlikte dünyaca ünlü Kangal köpeğinin yanı sıra, kamuoyunda ‘doktor balıklar' olarak da bilinen cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan balıklar ile dünyada tek olan fazla kaburgası bulunan koyun da tanıtılıyor. Etkinlikte ayrıca katmer ve köfte başta olmak üzere yöresel yemekler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

ASİDEF Genel Başkanı Ünsal Artur, Ankara'daki Sivaslılar olarak her Sivas günlerinde Sivas ile Ankara'da el ele tutuştuklarını söyledi. Artur, “Sivas eskilerden beri düşünce ve kültür hayatımıza çok şeyler kattığı gibi gönül telimizi de aşk ve insanlık duygularını da büyülü bir birikimle titretmektedir. Aşıklar, türküler, ağıtlar, ninniler, destanlar ve bunları besleyen gönüller. Başkente bu gönül sesleri de geldi, onlar da doya doya başkentlilerle buluşmaya geldi” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!