USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teşekkür Ederiz

Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu katırımı olarak değerlendirilen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün gerçekleştirilen ilk seferiyle hizmete alındı. Sivas halkının yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Trenle seyahat süresi 2 buçuk saate düşecek.

26-04-2023 21:35
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

"Türkiye'nin mega projeleri" arasında yer alan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi bugün hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımına 2008 yılında başlanan Ankara-Sivas YHT Hattı’nın açılışına sağlık sorunları dolayısıyla katılamadı.

Ankara-Sivas YHT, ilk seferi için bugün başkentten hareket etti. Trenin ilk seferine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı. Başkentten yola çıkan tren, Kırıkkale ve Yozgat istasyonlarının ardından Sivas’a geldi.

Hızlı trenle ilimize gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindekiler daha sonra kent meydanına geçti. Ankara- Sivas YHT Projesinin açılışının gerçekleştirildiği mitinge binlerce vatandaş  katıldı.

Sivaslılara, Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan  Oktay;   “Sivas yüksek hızlı tren hattımızı resmen hizmete açtık hamdolsun. Ankara'dan trene bindik. Genel başkanlarımızla ve bakanlarımızla birlikte. Önce Kırıkkale İstasyonu'nda vatandaşlarımıza bu sevinci paylaştık. Ardından Yozgat'a geldik. Oradaki kardeşlerimizle de bu mutluluğu paylaştık. Şimdi de Sivas'ta sizlerle bu mutluluğu paylaşıyor, sizlerle kucaklaşıyoruz. Ankara, Sivas, hızlı tren hattımız ülkemiz, Sivas’ımız ve tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas hızlı tren hattının gidiş ve dönüşünden herhangi bir ücret alınmayacak. Milletimize, Sivas'ımıza hayırlı olsun. 405 kilometre sayesinde Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte, İstanbul'a 6 saatte gidilebilecek. Geçmişte bu şehirde belediye başkanlığını ve milletvekilliğini de birileri çıkmış Sivaslı hızlı trene ihtiyacı olmadığını hatta bu yatırımın Sivas'a şehre zarar vereceğini iddia etmiştir. Hattımızı açtık bakalım Sivas'a fayda mı sağlayacak? Zarar mı verecek? Hep birlikte göreceğiz” dedi.

SİVAS’A HIZLI TREN ÇOK YAKIŞTI

Hızlı trenin Sivas’a çok yakıştığını söyleyen Oktay, “Ülkemiz demir yollarının sembol ismi Nuri Demirağ'ın şehri Sivas'a böyle bir proje yakışırdı. Türkiye'nin demir yolu makinelerini üreten fabrikalara ev sahipliği yapan Sivas'a böylesi yakışırdı. Cumhurbaşkanımız son gelişinde milli yük vagonlarımızı ürettiğimiz şehirdeki demir yolu makinalarını, fabrikasını da büyüteceğimizin sözünü verdik. Şimdi bir adım daha atıyor demir yolu araçlarının en önemli boji üretim fabrikasını Sivas'ta hizmete açıyoruz. Hayırlı olsun. Değerli Sivaslı kardeşlerim milli mücadelenin sembol şehri Sivas'a hizmetlerimiz bunlardan ibaret değil Sivas'a Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 21 yılda, 90 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Sivas'ı tarımıyla, sanayi ticaretiyle, turizmiyle, eğitimiyle, sağlığıyla alt ve üst yapısıyla geliştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalıştık. Bunun için Sivas'a ve ilçelerinin çoğuna doğal gaz getirdik. Kalan ilçelerimizde inşallah en kısa sürede doğal gazı kendi gazımızın devreye girmesiyle bu konuda elimiz hamdolsun daha da rahatladı. Birileri görmese bile, birileri inanamasa bile birileri ne yazık ki ülkesine ve millete güvenemezse kendi mühendisine güvenemese bile biz güveniyoruz, biz inanıyoruz, Sivas'a inanıyoruz, ülkemize, milletimize inanıyoruz” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise 14 Mayıs’ta iki seçim yapılacağını hatırlatarak “Bu seçimlerden biri yani sandığın birinde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bizim yani Cumhur İttifakımızın, Büyük Birlik Partimizin, AK Partimizin, Milliyetçi Hareket Partimizin ve Yeniden Refah Partimizin, Cumhurbaşkanı adayı kim? Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah sizlerin desteği ve duasıyla ilk turda Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Ve inanıyorum ki bu sefer Sivas Cumhurbaşkanımıza daha yüksek bir düzeyde destek vereceğiz. Sandığın ikincisinde ise milletvekilliği seçimleri var. Orada da Büyük Birlik Partimiz ve Cumhur İttifakımızın diğer partileri kendi logoları kendi adaylarıyla seçime giriyor. Orada her kardeşimiz gönlü kim istiyorsa ona verecek ama Cumhur İttifakı dairesi içerisinde kalacak. Kıymetli Sivaslı kardeşlerim, bakın karşımızda öyle iyi bir ittifak var ki PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle açıktan iş birliği yapıyor. Ve maalesef ki Sayın Kılıçdaroğlu gidiyor, görüşüyor ve milliyetçi olduğunu, sözde milliyetçi olduğunu söyleyen Sayın Akşener buna tek kelam etmiyor. Peki neye laf söylüyor? Karadeniz'de biliyorsunuz kendi sondaj gemilerimizin aramasıyla gaz bulundu. Hanımefendi PKK'ya söz söylemiyor, PKK'nın siyasi uzantılarına laf söylemiyor, PKK'yla iş birliği yapan, cumhurbaşkanı adaylarına söylemiyor ama çıkan gaza burun kıvırıyor ve diyor ki acaba gaz çıktı mı çıkmadı mı? Rusya'dan mı geldi? Allah aşkına güler misin ağlar mısın? Cumhurbaşkanımız orada müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evler ve iş yerlerine bedava doğal gaz müjdesi verdi. Bir yıl boyunca  bedava. Kılıçdaroğlu'na da bedava diğer ortaklarına da bedava. Üzücü bir haberim var. PKK'lı dostlarınıza ve diğer terör örgütlerine gaz yok. Onlara İHA'lar, SİHA'lar, akıllı bombalar, roket var. İnşallah köklerini kazıyacağız ve ondan sonra bir dahaki seçimde ittifak kuracak ne PKK ne HDP ne PYD ne YPG hiçbirisini bulamayacaksınız. Kardeşlerim kıymetli dava arkadaşlarım burada Ülküdaşlarım da var Türk milliyetçileri de var, maneviyatçılar da var. Bizim ittifakımız devletin varlığı, milletin bir, ülkenin bütünlüğü konusunda canını vermeye azmetmiş olanların ittifakıdır. Bizim ittifakımız Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni bu ülkenin bütün insanları bir olsun, beraber olsun, kardeş olsun diye kurulmuş bir ittifaktır. Bu ittifak, milli iradenin sonucudur. Bu ittifak, 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimine karşı sokaklarda kurulmuş bir ittifaktır. Ve Allah'ın izniyle sizlerin de desteğiyle, duasıyla devam edecektir” dedi.

Destici konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 “Kıymetli kardeşlerim, biliyorum Sivaslılarımızın da beklentileri var. EYT problemi çözüldü, 3600 ek gösterge çözüldü, sözleşmeliler çözüldü. Size söz KİT'lerde çalışan taşeronları da çözeceğiz. Ücretsiz öğretmenlerimizin de durumunu iyileştireceğiz. Emeklilerimiz esnafımızın da taleplerini yine Cumhur İttifakımız sizlerle birlikte yapacak inşallah. Sivas'ı bundan sonra daha da insanlara hep birlikte şahlandıracağız.”

Programda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da “Çok değerli Sivaslılara erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla muazzam karşılama için bu muhteşem atmosfer için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Bugün hepinizin bildiği gibi son derece büyük bahtiyarlık yaşadığımız bir gün. Ankara- Sivas hızlı tren hattımızın açılışını bugün törenle gerçekleştirdik. Cenabı Allah bu çok önemli ve hayırlı hizmeti ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı ve uğurlu eylesin inşallah. Ankara-Sivas hızlı tren hattımızın gerçekleştirilmesinde, hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Ulaştırma Bakanımız olmak üzere işçisinden mühendisine kadar bütün emeği geçenlere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Bu projede ilk defa tamamen yerli ve milli rayların kullanılmış olması da ayrıca büyük bir bahtiyarlık vesilesidir. Üretimin, kalkınmanın, ticaretin, ihracatın gelişmesi, Türkiye'nin ilerlemesi, yeniden büyük Türkiye yolunda mesafe katetmesi için son derece önemli olan ulaşım ağlarımızın gelişmesi gerçekten de bütün milletimizi bahtiyar etmektedir. Ankara-Sivas hızlı tren hattı da bu noktada çok büyük bir adımdır. İnşallah kısa zamanda buradan Erzincan'a, Erzurum'a, Erzincan üzerinden Trabzon'a ve Yozgat Yerköy'den Kayseri'ye ulaşması da sağlanacak. Bunun da çalışmaları yürütülüyor. Bu yeni hatların da bir an evvel milletimizin hizmetine girmesi temennisini, duasını burada hep birlikte yapıyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin  yaklaşmakta olan 14 Mayıs seçimlerine kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla Cumhur İttifakı'nın içerisinde girme kararını aldığını anımsatan Erbakan, “Cenabı Allah bu kararımızı ülkemize, milletimize, devletimize Yeniden Refah Partimize hayırlı eylesin. Neden bu kararı aldık? Yozgat'ta da ifade ettim. Milletimiz için, devletimiz için, ülkemiz için, ailemizi korumak için, yeni nesillerimizi korumak için bu kararı aldık. Cumhur İttifakı'ndaki yerimizi aldık. Neden bunu söyledim? Çünkü karşı bloğu görüyorsunuz. Sosyalist, komünist, sol, ateist, ne kadar unsur varsa hepsi bir araya toplanmışlar. Zaman zaman 7’li maşa olarak da ifade ettiğimiz 7’li masaya ülkemizi ve devletimizi teslim etmemek için Cumhur İttifakı'nda yer alma kararı aldık. Niye teslim etmeyeceğiz? Ne diyorlar? ‘4-6 yaş arasındaki çocuklara Kur'an öğretmek çağ dışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyor. Bu kulaklar bunları da duydu. 2023’ün Türkiye'sinde, bin sene İslam'a bayraktarlık yapmış ecdadın torunlarının ülkesinde İslam'la yoğrulmuş bu topraklarda, bu milletin çocuğuna Kur'an öğretmesine dahi karşı çıkacak bir zihniyet. İşte 7’li masa bu demek” dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ankara-Sivas YHT projesinin açılışı gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!