USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TMO Geri Adım Attı

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Sivas Başmüdürlüğü; TMO alımlarında zorluk çıkaran çiftçileri ‘yasaklı çiftçi’ olmakla tehdit etmişti. TMO tarafından yapılan açıklama tepki toplayınca geri adım attı.

TMO Geri Adım Attı
17-09-2023 13:28
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Sivas Başmüdürlüğü geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak TMO tarafından hasat döneminde mağdur edilen çiftçileri alenen tehdit etmişti.

TMO Sivas Başmüdürü Ercan Bakırtaş tarafından yapılan açıklamada, “2023 Hububat alım dönemi kampanyasında tüm alım noktalarında görevini yoğun bir şekilde ve fedakârca ifa eden personelimize sözlü ve fiziksel şiddette bulunan, hakaret eden, baskı yapan ayrıca alım sırasında kasıtlı olarak alımı  yavaşlatıcı  veya  durdurucu  eylemlerde  bulunan  tüm  üreticiler  "Yasaklı Üretici" olarak kabul edilecek ve Kurumumuza 2 yıl süreyle herhangi bir ürün satamayacaklardır. Ayrıca durum adli mercilere iletilerek hukuki süreç kurumumuzca titizlikle takip edilecektir. “ ifadeleri kullanılmıştı.

KARASU, TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu konuyu gündeme taşımış ve TMO tarafından yapılan açıklamayı eleştirmişti. Karasu, “Sayın TMO yetkilileri, Sayın Tarım Bakanı, iktidarın sayın yetkilileri, çiftçinin derdi orada çalışan, emek harcayan personel değildir. Çiftçinin derdi, sizin bu utanmaz tavrınızdır. Çiftçi 7-8 liraya mal ettiği ürünü 4 liraya, 4,5 liraya satmak zorunda kalmıştır. 2 aydır dilimizde tüy bitti. Sivas çiftçisinin yaşamış olduğu mağduriyeti defalarca dile getirdik ama sizin bir kulağınızdan girdi diğer kulağınızdan çıktı. Sivas çiftçisi mağdur edildi. Çiftçisinin ürünü elinde kaldı. Sivas çiftçisi tüccara mahkum edildi. 1 kilogram buğdayını 4 liraya, 4,5 liraya satmak zorunda kaldı. TMO’yu nereden nereye getirdiniz. Çiftçinin kara gün dostu olan kurum şimdi çiftçiyi tehdit ediyor, çiftçiyi yasaklı çiftçi ilan etmekle tehdit ediyor. Çiftçinin sorunu oradaki çalışan emekçi kardeşlerimiz değil çiftçinin sorunu oradaki sizin anlayışınız çiftçinin mağduriyeti, isyanı ürününü 4-4,5 liraya satmak zorunda bırakılmasıdır. Çiftçinin sorunu buğdayını getirdiği ürünün TMO tarafından alınmayışıdır, geri çevrilmesidir. Standart dışı alım yapılmalıdır. Yemlik alımı yapın çiftçinin ürününü elinde bırakmayın dedik ama duymadınız Sivas çiftçisini mağdur ettiniz. Bunun hesabını elbette Sivaslı üretici, çiftçi sizden soracaktır” ifadelerini kullanmıştı.

KAMUOYUNDA YANLIŞ ALGIYA YOL AÇTIĞI ANLAŞILAN UYGULAMALARA SON VERİLMİŞTİR

TMO tarafından yapılan açıklama kamuoyunda tepki toplayınca TMO Genel Müdürlüğü geri adım attı. TMO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Kurumumuz tarafından yürütülen yoğun alım faaliyetlerinin sekteye uğratılmadan üreticilerimize daha hızlı hizmet verilebilmesi için alım noktalarımızda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı caydırıcılığın sağlanması amacıyla duyurulan ancak kamuoyunda yanlış algıya yol açtığı anlaşılan uygulamalara son verilmiştir. Kurumumuza ürün satışıyla ilgili bu kapsamda yasaklanan herhangi bir üretici bulunmamaktadır. Ayrıca bu hususla ilgili olarak tüm taşra iş yerlerimize gerekli talimatlar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”  ifadeleri kullanıldı.

GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDINIZ

Karasu; TMO tarafından yapılan açıklamanın ardından “Üreticiden gelen haklı tepkimiz üzerine geri adım atmak zorunda kaldınız. Ne demiştik; sizin tehditleriniz çiftçiye sökmez!” açıklamasında bulundu. 

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!