USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tornacılığı Bıraktı, Siparişlere Yetişemiyor

Sivas’ta silah kaplama sektöründe hizmet veren Muhammed Burak Biçgel, bakım-onarım için gelen silahlara adeta yeniden hayat veriyor. Biçgel ayrıca silah aksamlarına uyguladığı gravür oyma işlemiyle müşterilerine görsel bir şölen de sunuyor.

19-10-2023 09:12
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

Yaklaşık 10 yıl önce silah kaplama mesleğine adım atan Muhammed Burak Biçgel, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivas’ta sektörel bazda tek firma olan Kalemdar Silah’ın işletmecisi ve aynı zamanda ustası Biçgel, işlerin çok iyi durumda olduğunu ifade etti. Muhammed Burak Biçgel firma olarak hem Sivas’tan hem de birçok ilden yoğun siparişler aldığını belirterek, “Bölgede bazı illerde müşterilerimiz çok. Yani şu anda Anadolu Bölgesinde tek ve büyük bir şekilde hizmet ediyoruz. İşlerimiz iyi durumda. Nereden baksanız günün 16-17 saati çalışarak geçiyor” dedi.

Baba mesleğini sürdürdüğünü kaydeden Muhammed Burak Usta, “Daha önce sanayide 6-7 sene kadar torna-tesviye işi yaptıktan sonra babamızın sayesinde bu işe girmiş olduk” diye konuştu.

Meslek hakkında da bilgi veren Biçgel, “Burada silahlara kaplama yapıyoruz. Krom, titanyum, meneviş kaplama. Ayrıca kişiye özel tasarımlar var. Öncelikle bize ruhsatlı silahları ve güvenlik güçlerinin tabancaları geliyor bizlere. Arıza varsa arızalarını gideriyoruz. Eğer yedek parça lazımsa yine parça teminini sağlıyor veya torna-tesviye atölyemizde yeniden yapıyoruz. Deforme olan silahların kaplamalarını da yapıp böylece teslim ediyoruz. Diğer taraftan kişiye özel olarak tasarımlar yapıyoruz. İşlemeli silahlar var elimizde. Yine bir tanesinde mesela İstanbul’un Fethi konulu tasarım var. Kişiye özel kabza, silah kutuları kişiye özel farklı metotlarla kaplama yapıyoruz. Silah bize geliyor. Önce silahı söküp dağıtıyoruz. Bunun kumlama işlemi var, polisaj işlemi var, gravür işlemi varsa bunu elle ya da makinayla yaptıktan sonra kaplama işlemini gerçekleştiriyoruz. Kromsa krom, titanyumsa titanyum veya cerakote (seramik esaslı olup boya benzeri bir kaplama türü)  altını, fümesi derken dört-dörtlük bir şekilde müşteriye teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!