TÜBİTAK heyetinden SCÜ'ye ziyaret
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkan Yardımcısı Cengiz Helvacı ile Bilim Merkezleri Müdürü Ayşegül Tetik, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Üniversite yönetimiyle gerçekleştirilen görüşmede heyeti, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Cem İnan karşıladı. Ziyarette, Türkiye genelindeki bilim merkezlerinin geliştirilmesi, bilim okuryazarlığının artırılması ve Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı.

Program kapsamında heyet daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne geçti. Burada ziyaret heyetini Merkez Müdürü Prof. Dr. Savaş Kaya, proje sorumlusu Prof. Dr. Koray Sayın ve ilgili ekip karşıladı.

Ziyaretin devamında, üniversitede kurulması planlanan Milli Teknoloji Atölyesi’nin hayata geçirileceği alan yerinde incelendi. Projeye ilişkin teknik detaylar ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi alan heyet, yürütülen çalışmaların bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin, üniversite ile TÜBİTAK arasındaki iş birliğini güçlendirmesi ve bilimsel çalışmaların desteklenmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.
Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.