USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye'nin Kutlu Yürüyüşü Devam Edecek

14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk ziyaretini Sivas’a gerçekleştiren  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici,  parti binasında açıklamalarda bulundu.

21-05-2023 11:35
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici; 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk ziyaretini ilimize gerçekleştirdi.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Destici,  14 Mayıs seçimlerini değerlendirdi.

Destici, “Sivas yine partimiz açısından değerlendirdiğimizde en yüksek oyu alan ilimiz oldu. Az diyebileceğimiz bir farkla milletvekili maalesef çıkartamadık ama parti olarak baktığımızda en son kendi amblemimiz ve adaylarımızla girdiğimiz seçime göre oyumuzu Türkiye genelinde yüzde 100 artırdık. Hatta yüzde 100’ün de üzerine çıktık. Bu bizim için yeterli değil. Bizim beklentilerimiz daha yüksekti. Belli sayıda bir milletvekiliyle Meclis’e girmek istiyorduk. Sivas'ın potansiyeli yüksek. Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın partimizi kurduğundan beri burada yüksek bir potansiyelimiz var. Bunun devam ediyor olmasını görmekten de memnun oldum” dedi.

En son katıldıkları 2015 seçimlerine göre Türkiye genelinde oylarını yüzde 100 arttırdıklarını anımsatan Destici, “Ama Sivas'ın oyunu yüzde 300’ün üzerinde arttırdığını görüyoruz. Her şeyden önemlisi burada birlik, beraberlik ortaya konmuştur. Bu her türlü sonucun da üzerindedir.  Türkiye genelinde oyu olan, belli şehirlere hapsolmayan bir Büyük Birlik Partisi var. Bu da işin başka bir olumlu sonucudur. Tabii biz isteseydik ittifak içindeki bir partiyle iş birliğiyle belli bir sayıda milletvekiliyle yine Meclis’te temsil edilebilirdik fakat parti kurullarımızda aldığımız kararla bu sefer seçimlere kendi adımız, kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla girme şeklinde oldu. Bu kararı da biz oy birliğiyle aldık. Dolayısıyla da bu partimizin yetkili kurullarının kararıdır. Dolayısıyla bu karar partimizin kararıdır. Güzel bir karar olmuştur ve Büyük Birlik Partisi cesur bir karar vermiştir ve tüm seçim çevrelerinde Hakkari’sinden Edirne'sine, Kars'ından Hatay'ına kadar, Sivas'ından İstanbul'una kadar her noktada Büyük Birlik Partisi'nin adayları sahada olmuştur” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDECEK

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun gerçekleşeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha Cumhurbaşkanı seçileceğine inandıklarını belirten Destici, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikinci turda daha yüksek bir oyla seçilmesi için tüm teşkilatlarıyla, tüm üyeleriyle elinden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ikinci turda en azından aradaki puan farkını koruyacak, inşallah Cumhurbaşkanı seçilecektir ve Türkiye'nin yürüyüşü devam edecektir” şeklinde konuştu.

İTTİFAKIMIZ PAZARLIK İTTİFAKI DEĞİL

28 Mayıs seçimleri sonrası adının Cumhurbaşkanı yardımcılığına geçmesinin sorulması üzerine Destici, “Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla da bu konular şu ana kadar hiç konuşulmamıştır. Bizim bütün hedefimiz şu anda ikinci tur seçimlerini en az mevcut durumu koruyarak kazanmaktır. Yani bizim tamamen hedefimiz budur. Dolayısıyla da bu konu hiç gündemimizde olmamıştır” yanıtını verdi. 

KILIÇDAROĞLU İNANDIRICI DEĞİL

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybettikten sonraki açıklamaların değerlendiren Destici, “Sayın Kılıçdaroğlu ve 7’li masa seçim sonuçlarından sonra biliyorsunuz seslerini çıkartamazlar. Müthiş bir çöküntü içine girdiler. Demoralize oldular. İki gün sonra ancak kendilerine gelebildiler. Bir toplantı gerçekleştirdiler tahmin ediyorum. Kendilerine sunulan raporda efendim seçime iddialı bir şekilde devam edebilmesi için geçmişte söylediği bazı şeyleri tekrarlamaması, bunun karşısında bunun tam tersine söylemesi yani bir U dönüşü yapmasını istediler. Ne gibi? İşte örneğin Kemal Kılıçdaroğlu kampanya döneminde ne diyordu? Masaya vura vura yerel yönetimler şartını getireceğim diyordu. Yani bu ne demektir? Türkiye'nin bir bölgesini PKK HDP'ye teslim edeceğim diyordu. Aynı şekilde diğer yumruğunu da masaya vurup efendim Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun, YPG olsun diyordu. Yani o devlet kursun diyordu. Amerika'nın isteğini kabul etmiş durumdaydı. Şimdi PYD, YPG'nin PKK olduğunu herkes biliyor. Suriye soluğu olduğunu bunu Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilmemesi mümkün mü? Değil. Buna rağmen söylüyordu. Yetmiyordu. Ne diyordu? Bütün tutukluları Demirtaş diyordu ama HDP'yle Kemal Kılıçdaroğlu görüştükten sonra İmralı canisinin de buna dahil olduğunu ifade etti. Bütün PKK'dan ve diğer terör örgütlerinden tutuklu olanların serbest bırakılacağını söyledi. Şimdi bunları söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi çıkmış diyor ki Kandil'i yerle bir edeceğiz. Yani gülüyorum çünkü gerçekten ciddi bulmuyorum.” dedi.

SİNAN OĞAN'A VERİLEN OYLAR TEPKİ OYLARIDIR

Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın görüşmesini de değerlendiren Destici, "Eğer ilkeler konusunda samimiyseler destekleyecekleri adres Cumhur İttifakı'dır. Net. Çünkü öbür tarafa baktığında ne var? Teröre destek var. Teröristlerle kol kola yürüme var. Mülteciler konusunda bugüne kadar Kemal Kılıçdaroğlu'ndan söz duydunuz mu? Seçimi kaybedene kadar? Ağzından tek kelime çıktı mı? Çıkmadı" dedi.

Sinan Oğan'a verilen oyların tepki oyları olduğunu kaydeden Destici, "Herkesin ortak olduğu bir nokta var. O da bu Sinan Oğan'ın aldığı 5,2 oy çoğunluğu ne Zafer ne Sinan Oğan'ındır. Bu oyların bir kısmı evet o ittifakındır. Ama o oyların daha fazlası onların değildir. Tepki oylarıdır. Bunun bir kısmı Memleket Partisi'nin oylarıdır, Muharrem İnce'nin oylarıdır. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki oylarıdır. Bu oylar tamamen onların cebindeki oylar değildir. O oyların önemli bir kısmı da ne yaparlarsa yapsınlar zaten Cumhur İttifakı'na ve cumhurbaşkanı adayına gelecektir" diyerek konuşmasını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!