Uğur Bulut'tan 12 Eylül mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Sivaslı Uğur Bulut, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nin 46. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Türkiye'deki darbelerin stratejik hedefler taşıdığını belirten Bulut, tüm darbeleri yapanları, yaptıranları ve alkış tutanları lanetlediğini ifade etti.
"Darbeler Türkiye'nin Tarihi Misyonuna Karşı Yapılmıştır"
Dünyadaki birçok darbenin basit yönetim değişikliklerini hedeflediğini ancak Türkiye'deki darbelerin stratejik bir arka planı olduğunu dile getiren Bulut, "12 Eylül darbesi değerlendirildiğinde Türkiye’nin en büyük kadro hareketine sahip milli direnç noktası olan Ülkücü Hareketin devlet yönetiminden uzaklaştırıldığı görülmektedir. Darbeden hemen sonra bölücü terör örgütüne karşı gerekli mücadele edilmemiş ve çember projeleri uygulanmaya başlanmıştır. 12 Eylül, Ülkücü hareketi tasfiye etmek için on binlerce insanı zindanlara atmış ve işkencelere maruz bırakmıştır" değerlendirmesinde bulundu.
"Şehitlerimizi Ve Dava Adamlarımızı Rahmetle Yâd Ediyoruz"
Ülkücü hareketin iddia ve hedeflerinin zamanla doğrulandığını ve bugün halen ayakta olduğunu belirten Uğur Bulut, "12 cuntacıları tarafından idam edilen 9 ülküdaşımızı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Başta Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Alparslan Türkeş olmak üzere zindanları Medrese-i Yusufiye’ye çeviren bütün dava adamlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Kemal Çağlayan

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.