ÜNİPERSEN’den YÖK önünde eylem
Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), kuruluş yıl dönümünde kutlama yapmak yerine sahaya inerek üniversite çalışanlarının kronikleşen sorunlarına dikkat çekti. 17 Nisan 2026 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde bir araya gelen sendika üyeleri, eğitimde şiddeti protesto ederek bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
"Eğitimde Şiddet Ertelenemez Bir Meseledir"
Son dönemde eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarına vurgu yapılan açıklamada, okulların ve üniversitelerin güvenlik sorununun kritik bir eşiğe geldiği belirtildi. Sendika temsilcileri, eğitimin olduğu her yerde güvenliğin esas olması gerektiğini ifade ederek, "Eğitim kurumlarının şiddetle anılması ve yaşananların görmezden gelinmesi kabul edilemez. Bu mesele üstü örtülebilecek bir konu değildir" diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.
Tayin Hakkı Mağduriyeti Gündemde
Eylemin bir diğer önemli başlığı ise üniversite idari personelinin yıllardır çözülemeyen tayin hakkı sorunu oldu. Aile bütünlüğünün bozulduğuna dikkat çekilen açıklamada, eşlerin ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalmasının kitlesel bir mağduriyete dönüştüğü ifade edildi. ÜNİPERSEN, tayin hakkı konusundaki belirsizliğin ve oyalama taktiklerinin artık son bulması gerektiğini vurguladı.
Eğitim Sendikalarına Destek
YÖK önündeki basın açıklamasının ardından ÜNİPERSEN heyeti, Milli Eğitim Bakanlığı önünde benzer taleplerle eylem yapan diğer sendikalara da destek ziyaretinde bulundu. Kamu çalışanlarının güvenli çalışma hakkı için ortak tavır almanın önemine değinilen ziyarette, eğitimde şiddete karşı yükselen her sese omuz verileceği belirtildi.
Sendikadan yapılan açıklamada, 1 günlük iş bırakma kararının bir uyarı niteliğinde olduğu ve sorunlar somut bir çözüme kavuşana kadar her platformda hak arama mücadelesinin devam edeceği kaydedildi.
Kaynak:Regaip Tütüncü

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.