Üniversite öğrencilerine terörle mücadele ve KADES eğitimi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, hem toplumsal güvenliği hem de kadın haklarını odağına alan anlamlı bir konferansa ev sahipliği yaptı. "Terörle Mücadele ve KADES" başlığıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilere ve personele hayati bilgiler aktarıldı.
"Terörle Mücadele Ortak Sorumluluktur"
Konferansta konuşmacı olarak yer alan Astsubay Kıdemli Başçavuş Adem Ceylan, terörle mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin omuzlarında olan bir yük değil, toplumun her bir ferdinin üstlenmesi gereken bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Güncel örnekler üzerinden farkındalık çalışmaları yürüten Ceylan, bilinçli bir toplumun teröre karşı en büyük güç olduğunu vurguladı.
KADES Uygulaması Detaylarıyla Anlatıldı
Programın diğer önemli gündem maddesi ise kadınların güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) oldu. Katılımcılara uygulamanın teknik kullanımı, acil durumlarda emniyet güçlerine sağladığı hızlı erişim imkânları ve uygulamanın toplumsal güvenlikteki kritik rolü anlatıldı. Özellikle kadın öğrencilerin ve personelin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirmede, uygulamanın her akıllı telefonda bulunmasının önemi hatırlatıldı.

Yüksekokul Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Yusuf Kahreman ve Dr. Öğr. Üyesi M. Zafer Taşcı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin takip ettiği program, katılımcıların merak ettiği konuların yanıtlandığı soru-cevap bölümüyle tamamlandı. Etkinliğin, kampüs güvenliği ve toplumsal bilinçlenme açısından yüksek verimlilik sağladığı kaydedildi.
Kaynak:Ömer Ün

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.