Ürgüp: "Belediyeyi mülk satarak değil, üreterek güçlendirdik"

Ürgüp: "Belediyeyi mülk satarak değil, üreterek güçlendirdik"
Eski Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyeyi mülk satarak değil, üreterek ve yatırım yaparak güçlendirdiklerini ifade etti. Ürgüp, görev süresince belediyenin taşınmaz varlığını azaltmayı değil, yeni değerler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

16 Mayıs'ta “Sivas’ta satış tartışması büyüyor: Eski başkanlar ne düşünüyor?” başlığıyla gündeme taşıdığımız haberde, Sivas Belediyesi'nin bazı taşınmazlarını satışa çıkarma kararına ilişkin önceki dönem belediye başkanlarının değerlendirmelerinin merak edildiğini kamuoyuyla paylaşmıştık.

702325040-1588909719904430-8358389062756218807-n.jpg

Haberimizde, Sivas Belediyesi'nin Kızılırmak Mahallesi'nde bulunan 14.600 metrekarelik alanı satışa çıkarmasının ve İsmail Güneş Basın Sitesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında bulunan lunapark alanının da gelir elde etmek amacıyla satılacağının açıklanmasının kamuoyunda tartışmalara neden olduğu belirtilmişti. Ayrıca eski belediye başkanları Doğan Ürgüp, Sami Aydın ve Hilmi Bilgin'in konuya ilişkin görüşlerinin merak edildiği ifade edilmişti.

ekran-goruntusu-2026-06-29-175916.png

ÜRGÜP'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Haberimizin ardından önceki dönem Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye taşınmazlarının satışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Belediyelerin yalnızca bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünerek yönetilmesi gereken kurumlar olduğunu vurgulayan Ürgüp, belediye mülklerinin milletin ortak malı olduğunu belirterek, zorunlu haller dışında korunması, değerlendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Ürgüp; “Görev yaptığımız dönemde temel anlayışımız, belediyenin taşınmazlarını azaltmak değil, artırmak; şehrimize yeni değerler kazandırmak olmuştur. Kalıcı gelir sağlayacak projeler üretmek, belediyeyi mülk satarak değil, üreterek ve yatırım yaparak güçlendirmek gerektiğine inandık. Elbette her dönemin kendine özgü ekonomik şartları ve yönetim anlayışı vardır. Ancak belediyelerin mali sorunlarına ilk çözüm olarak taşınmaz satışının gösterilmesi, uzun vadede şehrin ortak varlığının azalmasına neden olacaktır. Temennimiz; Sivas'ın geleceğini ilgilendiren bu tür kararların geniş bir istişareyle değerlendirilmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve belediyemizin sahip olduğu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasıdır. Sivas hepimizin ortak değeridir. Bu anlayışla hareket etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

GÖZLER AYDIN VE BİLGİN'DE

Öte yandan, önceki dönem belediye başkanlarından Sami Aydın ile Hilmi Bilgin'in de Sivas Belediyesi'nin taşınmaz satış politikasıyla ilgili nasıl bir değerlendirme yapacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.