Uzmanlar uyardı: Altında yeni dalga başlayabilir
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından bölgede artan jeopolitik riskler, küresel piyasalarla birlikte yurt içi altın ve gümüş fiyatlarında sert yükselişleri beraberinde getirdi. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hayatını kaybettiği iddiaları ve çatışmaların yayılma ihtimali, yatırımcıları "güvenli liman" olarak görülen emtialara yöneltti.
Gram Altında Sert Yükseliş
Fiziki piyasalar haftaya rekor seviyelerle başlangıç yaptı. Cumartesi sabah saatlerinde 7600 TL seviyelerinde işlem gören gram altın, artan talep dalgasıyla birlikte kuyumcularda 8250 TL’ye kadar yükselerek tarihi zirvelerinden birini kaydetti.
Gümüş ve Ons Fiyatlarında Hareketlilik
Altın fiyatlarındaki ralliyi gümüş de yakından takip etti. Gram gümüşün fiyatı 155 TL seviyesine ulaşırken, uzmanlar Pazar gecesi Asya piyasalarının açılmasıyla ons altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin ivme kazanabileceğini öngörüyor.
Ekonomistlerden "Hürmüz Boğazı" Uyarısı
Piyasa uzmanları, emtia fiyatlarındaki seyrin Orta Doğu’daki askeri ve siyasi gelişmelere doğrudan endeksli olduğunu belirtiyor. Özellikle İran’ın enerji sevkiyatı için kritik öneme sahip Hürmüz Boğazı’nı kapatma ihtimali, altın ve gümüş fiyatları üzerinde ek bir baskı unsuru olarak değerlendiriliyor.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.