USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Şimşek Açıkladı! "Sivas En Huzurlu İllerden Birisi"

Vali Yılmaz Şimşek, ildeki güvenlik ve asayiş konuları ile genel konular hakkında açıklamada bulundu. Şimşek, "Sivas, memnuniyetle ifade etmek isterim ki genel olarak baktığımızda her yönüyle ülkemizin huzurlu ve asayişi düzgün illerinden birisi" dedi.

Vali Şimşek Açıkladı! "Sivas En Huzurlu İllerden Birisi"
08-03-2024 10:43
SİVAS
Google News

Sevda ÇİFTÇİ 

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ildeki güvenlik ve asayiş konuları ile genel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde bakanların koordinesinde, milletvekilleriyle birlikte şehre en iyi hizmetleri alması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Şehrin asayiş ve huzuru noktasında polis ve jandarmayla gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Şimşek, "İlimiz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu tablo tabi ki polisimizin, jandarmamızın, kaymakamlarımızın gayretli ve özverili çalışmalarının sonucudur. Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu şiar edinerek sizlerin huzuru için jandarma ve emniyet teşkilatımızın tüm personelleri ile mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapmaktayız. İlimizin asayişini sağlamak amacıyla her türlü kanunsuzlukla, her türlü suç unsuruyla mücadele noktasında sizlerin desteğini her zaman hissediyoruz. İnşallah sizlerin bu destekleriyle ilimizin asayişini çok daha iyi noktalara getireceğiz" dedi.

SİVAS, HUZURLU İLLERİNDEN BİRİSİ

Sivas'ın hem emniyet bölgesi hem de jandarma bölgesi açısından oldukça geniş bir sorumluluk alanına sahip olduğunu dile getiren Şimşek, "Sivas, memnuniyetle ifade etmek isterim ki genel olarak baktığımızda her yönüyle ülkemizin huzurlu ve asayişi düzgün illerinden birisi. İlimizin huzuru ve güvenliği için bir taraftan önleyici kolluk hizmetlerini yürütürken, diğer taraftan da suçluların yakalanmasına ve olayların aydınlatılmasına yönelik savcılarımızın talimatları doğrultusunda güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı. 

256 EVDEN HIRSIZLIK OLAYININ 173'ÜNÜ AYDINLATTIK

1 Ocak - 29 Şubat 2024 tarihine kadar ildeki güvenlik, asayiş, narkotik, siber ve diğer konulara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Şimşek, "İlimizde kişilere karşı işlenen 10 önemli suça ilişkin geçtiğimiz yıl yaşanan olayların yüzde 99'unu aydınlatmış bulunuyoruz. Bu gerçekten çok önemli bir oran. 2024 yılından bugüne kadar olan olaylarda ise şu an yüzde 95 civarındayız. Mala karşı işlenen önemli suçlara da baktığımızda özellikle evden hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Son iki ay içerisinde ilimizde 256 evden hırsızlık olayının 173'ünü, 174 dolandırıcılık olayının ise 103'ünü aydınlatmış durumdayız. Burada özellikle dolandırıcılık konusunda bir parantez açmak istiyorum. Bu faaliyetlerin büyük bir çoğunluğu sanal ortamlarda gerçekleşiyor. Bu nedenle vatandaşımızın sanal ortamları kullanırken çok daha bilinçli olması gerekiyor. Bu sebeple bizler de 2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında 12 farklı etkinlik ile 11 bin 966 vatandaşımıza bu konularda bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca Siber Suçlarla Mücadelede sanal devriye ekiplerimiz yoğun şekilde suçlulara yönelik takiplerini sürdürmektedir”diye konuştu.

SİVAS ‘EMİN ŞEHİR’ OLARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR

Asayiş olaylarında doğru zamanda doğru yerde olma ve doğru müdahalede bulunmayı çok önemsediklerini kaydeden Şimşek, "Bu nedenle güvenlik güçlerimiz, 7/24 sahada halkımızın güvenliği ve huzuru için görev yapıyorlar. Bugün, günün her saatinde vatandaşımız şehrimizin tüm sokaklarında güven içerisinde gezebiliyorlar. Bu şehrimizin huzuru açısından çok önemli bir gösterge. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Sivas ‘Emin Şehir’ olarak yoluna devam ediyor. 2024 yılının ilk 2 ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerimiz 12 olaya müdahale ederek, 17 şüpheliyi gözaltına almıştır. Bu anlamda şehir eşkıyalarına göz açtırmıyoruz. Göçmen kaçakçılığında da geçen yılın ilk 2 ayına göre yüzde 63 azalma olmuştur. 2023 yılında 174 göçmen yakalanmış, 2024'ün ilk 2 ayında ise 51 göçmen yakalanmıştır. Yine son yıllarda kaçak/sahte alkol üretimi, dağıtımı, satışına yönelik denetimlerimiz de sürmektedir. Geçen yılın son günlerindeki operasyonlarla 37,5 litre etil alkol, 120 adet alkol aroma kiti, 71 litre kaçak alkol, 80 şişe sahte alkole el konulmuştur. Bu yıl gerçekleşen bir vakamız bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

ÇOK YOĞUN TEDBİRLER ALIYORUZ

Uyuşturucu ile mücadele hakkında da bilgi veren Vali Şimşek,  “Bu konuyu çok kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizi bu illetlerden korumak malumunuz hepimizin ortak görevidir. Bizlerin bu konuda sorumlulukları bulunmaktadır. Sürece güvenlik boyutunda baktığımızda son iki ay içerisinde yaptığımız operasyonlar ve uygulamalarla 926 gr. uyuşturucu madde, 7 bin 475 adet sentetik uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ifade etmek isterim. Bu süreçte 119 şahsa işlem yapılarak bunlardan 12'si tutuklanmıştır. Özellikle eğitim yuvalarımızın önlerinde çok yoğun tedbirler alıyor, veli-okul emniyet iş birliği ile yerinde müdahalelerde bulunuyoruz. Narko Nokta, Narko Anne, Narko Gençlik projelerimizle son iki ay içerinde 10 bine yakın vatandaşımıza bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunduğumuzu bu vesile ile vurgulamak isterim. Burada vatandaşlarımızdan da bazı beklentilerimizin olduğunu söylemek isterim. İçişleri Bakanlığımızın NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi), UYUMA (Uyuşturucu ile Müdahale Mobil Uygulama) gibi uygulamaları telefonlarına yüklemeleri ya da 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığı ile ihbarlarda bulunarak güvenlik güçlerimize destek olması beklentilerimiz arasındadır” dedi.

2023’TE 41 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA ÖLDÜ

Şehrin huzuru açısından bir diğer önemli konunun da trafik olduğunun belirten  Şimşek, "Geçtiğimiz yıl 41 vatandaşımızı, son iki ay içerisinde de maalesef 4 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik.  Trafik güvenliği açısından baktığımızda son iki ay içerisinde 120 bin aracı kontrol etmiş bulunuyoruz. Aynı şekilde bu sene okul servis denetimlerimizi de yüzde 88 oranında artırarak 700'e yakın denetim gerçekleştirmiş durumdayız. Bu uygulamaların hepsi vatandaşlarımızın, çocuklarımızın trafik güvenliğini sağlamak için aldığımız önlemler arasında yer alıyor. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz emniyet kemeri, hız kontrolü ve kırmızı ışık ihlallerine karşı daha duyarlı olmalarıdır. Başta da ifade ettiğim gibi güvenlik bakışımızın ana maddelerinden biri de yakalama ve yargıya teslim etme. Bu konuda son iki ay içerinde 695'i hapis cezası, 854'ü ifade için olmak üzere toplam bin 549 şahsı güvenlik güçlerimiz adalete teslim etmiştir. Diğer yandan ilimizde son yıllarda kadın cinayeti de yaşanmamıştır. Tüm kadınlarımızdan beklentimiz KADES'i telefonlarına indirerek, her türlü olumsuz durumda ekiplerimizin hızlı bir şekilde müdahale etmelerine yardımcı olmalarıdır." dedi.

Sivas emniyet teşkilatı ve jandarma teşkilatının suç ve suçlularla mücadelede amansız bir çalışma yürüterek, ilin huzur ve güven ortamını sağlamaya yönelik büyük işlere imza attığını dile getiren Şimşek, "Bugün ilimizde gece geç saatlere kadar her vatandaşımız rahat bir şekilde gezebilmektedir. Güvenli bir kent, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmesi için temel bir gerekliliktir. Huzur ve güvenlik ancak iş birliği ile sağlanabilir. Asayiş birlikte elde edilen bir başarıdır. Bu yüzden de kentimizin asayişini sağlayabilmemiz noktasında hemşehrilerimizin desteği büyük önem taşımaktadır. Yaklaşan Ramazan ayı ve seçimler öncesi her türlü saldırı, terör olayı, sabotaj ve eylemlere karşı güvenlik tedbirlerimiz tamdır.  Seçimlerin güvenli olabilmesi için siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle sürekli iletişim halinde bulunduğumuzu, gerek önceki seçimlerde gerekse içinde bulunduğumuz süreçte emin bir şekilde seçimlere gireceğimize olan inancımız tamdır. Bunun yanı sıra hırsızlıklara ve kaçakçılığa karşı da önleyici devriye ekiplerimiz sürekli sahadadır. Ben özellikle şunu ifade ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum. İlimizin huzuru ve güveni bizim için her zaman birinci önceliğimizdir” dedi.

Şimşek, "Huzurun ve güvenliğin olmadığı yerde başka konulardan bahsetmemiz de mümkün olamaz. İnşallah İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın önderliğinde suç ve suçlularla amansız mücadelemiz sürecek, Sivas her daim emin şehir olarak kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin sağduyusu ve desteğiyle daha güvenli bir Sivas’ı hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyor, aziz hemşehrilerimize sağlıklı ve mutlu yarınlar temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Basın toplantısında İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ile Jandarma Komutanı Muhammet Sevinç de hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!