Yapılandırılan borçlarda 1. taksit için son gün 31 Ekim

Yapılandırılan borçlarda 1. taksit için son gün 31 Ekim
Yapılandırılan borçların 1. taksit tutarının 31/10/2026 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler nedeniyle tecil ihlal sayılacak.

Kamu borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 20 Seri Nolu Tahsilat Genel Tebliği kapsamında borçlarını taksitlendiren mükellef ve vatandaşlar için kritik ödeme hatırlatması yapıldı. Yayımlanan duyuru ile taksit ödeme tarihlerine dikkat çekilerek ihlal uyarısında bulunuldu.

Son ödeme tarihi 31 Ekim 2026

Yapılan duyuruda, tebliğ kapsamında yapılandırılan kamu borçlarına ait 1. taksit tutarının 31 Ekim 2026 tarihine kadar ödenmesi gerektiği vurgulandı. Belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemenin yapılmaması durumunda taksitlendirme işlemlerinin ihlal edilmiş sayılacağı bildirildi.

Süresinde ödenmeyen taksitler takibe alınacak

Taksitlendirme şartlarına uyulmasının önemine değinilen uyarıda, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler nedeniyle tecil işleminin ihlal olacağı belirtildi. İhlal durumunda tecile konu amme alacaklarının ilgili mevzuat gereğince cebren takip ve tahsil edileceği kaydedildi.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları ve yapılandırma haklarını kaybetmemeleri için ödemelerini son güne bırakmadan tamamlamaları isteniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.