USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yatırıma Hazırız

Yatırıma Hazırız

Yatırıma Hazırız
12-10-2018 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Önceki gün tüm kamu kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı´nda söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın yapılan çalışmalara değinerek koordinasyon gerektiren konular hakkında bilgi verdi.

Sivas´ın artık yaşanabilir bir il konumuna geldiğini ifade eden Başkan Aydın, önceki Belediye Başkanlığı döneminde başından geçen bir olayı katılımcılara aktardı.

?Bugün Sivas´a baktığımızda meydanlarıyla adından söz ettiren bir şehir konumuna geldi. Büyük veya küçük şehre çok sayıda meydan kazandırdık. Bölge parklarıyla, mesire alanlarıyla belirli bir standarda ulaştık? diyen Başkan Aydın, 2004 yılında çok önemli bir teşvik yasası olduğunu ve şehre yatırımcı davet etmek için yurt dışında Almanya, Fransa ve Hollanda´da çeşitli programlara katıldıklarını kaydetti.

Başkan Aydın şöyle devam etti:

?Oradaki yatırımcıları Sivas´a yatırım yapmaya davet ettik. Arsa bedava, elektrik muafiyeti var, vergi muafiyeti var vs. dedik ki; muhtemelen buradan 15-20 kişi Sivas´a geliyoruz derler. Sonrasında sözü oradaki yatırımcılara bıraktık. Birisi söz aldı. İstanbul´dan Sivas´a günde kaç uçak seferi var dedi. Biz şaşırdık. O dönemde hiç yoktu. Peki şehirde kaç tane marka var dediler. Ben adamlara yatırım yapın diyorum adamlar bana marka soruyor. Fazla yok dedik. 4 yıldız ve üzerinde kaç tane oteliniz var dediler. O dönemde 1 tane vardı. Şehrin alt yapısı nasıl dediler. Şehirdeki atık suları ne yapıyorsunuz diye sordular. Yani düşünün bizim yatırım için davet ettiğimiz insanlar bizim şehrimizdeki atık suların durumunu soruyor. Kişi başına düşen yeşil alan ne kadar dediler. O dönemde 0,7 idi. Gümrük var mı dedi. Yok dedik. Çevre illeriyle karayolu ulaşım ağınız nasıl dediler. Yollarımız idare eder dedik. Ben orada şunu anladım. Bir şehre yatırımcı çekebilmek için arsayı bedava vermeniz, üstüne elektrik ve vergi muafiyetleri falan yetmiyor. Ben oradaki insanlara bunları soruyorsunuz ama bunların yatırımla ne alakası var diye sordum. Dediler ki biz Sivas´a geldik. Yatırım yaptık. Benim dışarıdan getirmek zorunda olduğum elemanlarım var. Bunlar o şehirde rahat etmesi lazım. Çocukların okuyacağı iyi okullar olması lazım. Hastaneler olması lazım. Parklar ve yeşil alanlar olması lazım. Şehrin düzenli olması lazım. İyi restoranlar olması lazım gibi daha birçok şey sıraladılar. Ve biz dedik ki; Biz şehri yatırım yapabilecek konuma taşımamız lazım. O gün orada söylenen eksiklikleri biz bu gün Sivas´ta tamamladık. Hatta bunların haricinde hızlı tren de geliyor. Alt yapımız hazır hale geldi. Yeşil alanlarımız arttı. Yani şunu demek istiyorum. Sivas her yönüyle yaşanabilir bir şehir konumuna geldi.?

GURBETÇİ HEMŞERİLERİMİZ

ARTIK SİVAS´A GELİYOR

Geçmiş dönemlerde il dışındaki Sivaslı hemşerilerimizin Sivas´a pek fazla gelip gitmediğini belirten Aydın, belirli standartlara ulaşmasının ardından artık il dışındaki hemşerilerimizin yılda en az bir kere memleketlerine gelip gittiğini anlattı.

Aydın, ?Geçenlerde il dışında Sivas Günleri programları vardı. Orada temaslarda bulunduk. Eskiden il dışındaki Sivaslılar memleketlerine gelmezlerdi. Ama şimdi gördük ki il dışındaki Sivaslılar ilimize yapılan yatırımları Sivas´taki insanlardan daha iyi takip ediyorlar. Oradaki Sivaslı kardeşlerimiz senede en az bir kere Sivas´a gelip gidiyorlar. Özellikle yaz aylarında merkezde ve ilçelerde nüfus ikiye katlanıyor.?

?Allah´a çok şükür ki biz Sivas olarak iyi yoldayız? diyen Başkan Aydın, ?Sivas artık Avrupa standartlarında bir şehir konumuna geldi. Kimse sahip olduğunu yetersiz görmesin. Son yıllar Sivas için ciddi bir yatırım dönemi oldu. Bundan sonra rötuşlar olacak. Bundan sonra yapılanları nasıl daha etkili gösterebiliriz arayışı içerisinde olacağız. Çünkü temel sorunları el birliğiyle aştık. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen yatırım yapan insanlarımıza sahip çıkalım. Onları sorgulamak yerine onlara destek olalım. Yatırımcının önünü açalım. Sivas´ın bu konuda biraz daha aşama kaydetmesi lazım? ifadelerini kullandı.

STANDARTLARI YAKALADIK

Sivas´ta bir standart oluşturulduğunu belirten Başkan Aydın; ?Sivas kamuoyunda belediye kaldırım yapıyor, kaldırım değiştiriyor diye yanlış bir algı oluştuğunu görüyorum. Hizmet yapılmasından rahatsızlık duyulmasını anlamak zor oluyor. Bilinmesi gerekir ki, biz var olanı değiştirmedik, her zaman şehre yeni bir standart kazandırdık. Sivas´ı her anlamda standardı olan bir şehir konumuna getirdik. Altyapısını tamamladık, suda kayıp kaçak oranı yüzde 65 civarındaydı, yağmur suyu hattı yoktu. Kanalizasyon ile yağmur suyu hattı birlikteydi. Şimdi bu sıkıntılar giderildi. Merkezideki hizmetler ne ise kenar mahallelerde de o standart var.? dedi.

Vatandaşların kalite istediğini belirten Aydın, ?10-12 yıl önce yapmış olduğumuz çalışmalar, her konuda olduğu gibi yıpranmalara, bozulmalara neden oluyor. 10 yıl önce yaptığınız çalışmayı bugün değiştiriyorsunuz. ?Bu bir yıl önce yapıldı, bu yıl değiştiriliyor´ gibi bir algı oluşturuluyor, bu durum şehre haksızlık olur. Geçen yıl meydandan 50. Yıl Kavşağı´na kadar olan kısmı düzenledik. Bu yıl da Devlet Hastanesi´ne kadar olan kısmı yeniledik? şeklinde konuştu.

VALİ GÜL, PAŞABAHÇE´Yİ

ÖRNEK GÖSTERDİ

Ardından konuşan Vali Davut Gül ise Malatya ziyaretinde yaşadığı bir diyalogdan bahsederek Sivas´a kazandırdığı hizmetlerden ötürü Aydın´a teşekkür etti.

Vali Gül, ?Geçen hafta Sivasspor maçı için Malatya´ya gittik. Bizi orada Çınar diye bir yere götürdüler. Çınar dedikleri bölge bizim Paşabahçe´den çok küçük. Oraya gittikten sonra belediye başkanına dedim ki; bizim Paşabahçe´yi görmeniz lazım. Yaptığınız çalışma güzel ama Paşabahçe´yi gezdiğiniz takdir de burası için çok daha farklı şeyler düşünürsünüz. Bizim zenginliğimiz hem Allah vergisi hem de bunların korunması, muhafaza edilmesi. Bu anlamında sizlerin emeği çok fazla sizlere teşekkür ediyorum? dedi.

/resimler/2018-10/11/1603024297278.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!