USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YEREL MECLiSTE SiNiRLER GERiLDi

YEREL MECLiSTE SiNiRLER GERiLDi

YEREL MECLiSTE SiNiRLER GERiLDi
09-03-2017 06:00
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan Divriği CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın, yeni anayasa paketi hakkında konuştu. Aydın, yeni paketin bir rejim değişikliği olduğunu savunarak terörle ilgili söylemlerde bulundu. Aydın, "Yeni Anayasa değişikliği ile parlamenter sistemin yok olacağına ve yetkilerin başkan ve başkanın belirlediği bir bakanlar kurulu kabinesinin yöneteceği aşikârdır. Bu ülkeyi sıfır terörle alıp 15 senedir hükümette bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi bu konuda gerçekten terörü bitirdi mi yoksa bu iktidar döneminde daha mı arttı? Bakıyoruz 2002 yılında terörist başı yakalandıktan sonra terörün beli büyük ölçüde kırılmıştır. Ne yazık ki daha sonra yapılan açılımlar terörün beslendiği görülüyor. Yakın zamanda doğuda yaşanan ´çukur´ savaşlarında eğer bir belediyenin kepçesi orayı kazıyor, bir belediyenin işçisi teröristlerle beraber o bombayı yerleştiriyor, güvenlik güçleri buna müdahale etmek istiyor ama ´barış sürecindeyiz dokunmayalım´ denildi. Şimdi o belediyelere kayyum atanıyor ancak bunlara dokunmayalım diyenler, operasyonlara engel olanlar da en az onlar kadar suçlular. Belediye başkanları içerde yatarken ´dokunmayalım´ diyenler elini kolunu sallayarak dışarıda geziyorlar."dedi.
BU ANAYASA YIKIM PROJESİDİR
Aydın, yeni anayasa paketi içinde var olan maddeler arasında işsizlik, terör gibi konularla ilgili düzenlemelerin olmadığını belirterek, "Öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların yurtlarına mahkûm ettiler. Bu yurtlarda öğrencilere yanarak can verdi, tecavüze uğrayanlar oldu. Bu vakıfların, cemaat liderlerinin bir tanesi tutuklandı mı? Yeni anayasa da bunlarla ilgili bir madde var mı? Bu getirilen anayasa içerisinde işçilerimiz, memurlarımız gerçekten grev hakkını kullanacak mı? Bu anayasa içinde işsizlikle ilgili bir madde var mı? Bu anayasa bana göre bir yıkım projesidir."ifadelerini kullandı.
Aydın´ın konuşmasına tepki gösteren Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal, "Sizin vekilleriniz o teröristlerin cenazelerine katılıyor. Bunu da unutmayın" dedi. Aydın ise Ünsal´a yanıt vererek, "Terörist cenazelerine katıldığını kendisi beyan eden Galip Ensarioğlu kimin milletvekili bunu sorun isterseniz."şeklinde konuştu.
İLÇE MİNİBÜSLERİ NUMUNEYE
YOLCU BIRAKAMIYOR
İmranlı CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Atmaca ilçelerden Sivas´a yolcu taşıyan minibüsçülerin yaşadıkları problemi gündeme taşıdı. Atmaca, "Numune Hastanesi şehir merkezinden alınarak biraz daha şehrin dışına taşındı. Güzel bir hizmet oldu fakat ilçelerimizden gelen yaşlı hastalarımızı hastaneye bırakmak isteyen minibüsçüler sorun yaşıyor. İlçelerden gelen bu minibüsçüler, bu yaşlılarımızı hastaneye bırakmak isterken emniyet tarafından bu minibüslere ceza yazılıyor. Bu nedenle minibüsler hastane önüne gidip de yaşlı hastalarımız bırakamıyor. Bu yaşlı ve hastalar köyden ilçeye geliyor, ilçeden Sivas´a geliyor ve sonra da bir taksi tutarak hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Bu da maddi bir yük getiriyor. Bu konuda bu insanlara yardımcı olabilirsek, bu cezaları kaldırtabilirsek güzel bir iş yapmış oluruz."diyerek meclisin konuyla ilgili bir çalışma yapmasını talep etti. Atmaca ayrıca TANAP projesi kapsamında kaçak taş ocağı çalıştırıldığı iddiasın yineleyerek,"Bir de biliyorsunuz ilçemizde TANAP çalışıyor. Yalnız TANAP bir seneden beri kaçak taş ocağı çalıştırıyor. Bu ocağı da biz yeni tespit ettik. Aynı zamanda bunlar bu ocaktan fazla yük yükledikleri için buraya idaremiz tarafından yapılan yollara da zarar vererek yolların bozulmasına neden oluyor. TANAP´ın bu kaçak ocak konusunda denetlenmesini talep ediyorum."dedi
İSTİFA KRİZİ!
Yıldızeli İl Genel Meclisi Nazif Arar´ın geçtiğimiz günlerde Ak Parti´den istifa ettiğini duyurması da meclise taşındı. Arar´ın istifası Ak Parti Grubu arasında gerginliğe neden oldu. Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Toraman, Arar´ın Ak Parti sayesinde İl Genel Meclisi Üyesi seçildiğini belirterek, "Bizler özellikle AkPparti grubunun temsilcileri olarak 2014 mart ayında aday gösterildik ve seçildik. Burada ki herkesin bir siyasi partiden aday olarak seçildiğini unutmaması gerekiyor. Açıkçası başta şahsım olmak üzere buradaki herkes adımızın önünde yazan parti adıyla, parti kimliğiyle aday olduk ve seçildik. Hiçbirimiz bağımsız aday olarak seçilemezdik. Biz hassas bir dönemde partimizde istifa eden sayın büyüğümüz Nazif abimizin gerekçesini merak ediyoruz. Bu konuda ben kendisiyle o süreçte çok net bir şekilde görüşmeye çalıştım. İl başkanımız, meclis başkanımız, grup arkadaşlarımız bu konuyla alakalı kendisiyle görüştüler. Kendisini ortaya koyduğu bu tavırdan caydırmaya çalıştılar. Ama maalesef bu konuda kendisi ´bu konuda ben dönüş yapmayacağım. Ben kesinlikle bu kararımdan dönmeyeceğim. Ak Partiden istifa ediyorum´ dedi. Bu anlamda biz böyle bir zamanda partimizden istifa eden Ak Partiden seçilip Ak Parti´de ki görevinden ayrılan sayın büyüğümüz Nazif Arar´ın partimizi bırakıp gitme gerekçesini merak ediyoruz. Partimiz sayesinde seçildiği görevinden de eğer Ak Partiye tekrar dönmezse meclis üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer Ak Partiye dönüşü gerçekleşmeyecekse lütfen kendisi meclis üyeliğinden istifa etsin."ifadelerini kullandı.
Nazif Arar, Toraman´ın konuşmasının ardından söz olarak Toraman´a yanıt verdi. Arar,"Ben hiçbir zaman için hiçbir şekilde Murat Toraman´ı muhatap olarak kabul etmiyorum. Çünkü Murat Toraman, şu anda parti yöneticiliği vasfına sahip değil. Bu nedenle fazla konuşmamın gereği yok."şeklinde konuştu.
Yıldızeli Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Doğruyol ise istifa konusunun meclise taşınmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Doğruyol,"Nazif Arar´ın istifası aile içinde olan bir meseledir. Bunu keşke mecliste değil de grup toplantısında aile içerisinde arkadaşımız dile getirmiş olsaydı. Referandumla alakalı bu istifayı birleştirmek isteyen arkadaşlarımız boşuna heveslenmesinler. Biz Nazif Arar ile köy köy, mahalle mahalle dolaşıp evet için oy istiyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Başka sebeplerden dolayı Nazif Bey istifa etmiştir. Sadece fiili olarak Ak Parti´den istifa etmiştir. Gönlü her zaman bizimledir. Böyle olduğuna inanıyorum."dedi.
AYNALI ÇARŞIYI İNDİRELİM DERKEN AYNALI BİR KUTU YAPIYORLAR
BBP İl Genel Meclisi üyesi Aytekin Kulmaç ise yapılması planlanan yeni Vakıflar Çarşısı konusunda eleştirilerde bulundu. Kulmaç, yapılmak istenilen yeni binanın tarihi dokuya uygun olmadığını belirterek, "Biz Sivas´ta Osmanlı ve Selçuklu eserlerinin etrafını açarak bir tarih ve kültür şehri haline getirmeye çalışıyor. Pek çok eserimiz var bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kent merkezinde bulunan Aynalı Çarşının birkaç kat aşağıya indirilmesi gerektiğini hep burada tartıştık. Ama bugün bir başka manzarayla karşılaştık. Bu şehirde Atatürk Caddesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan vakıflar çarşısını yıkıyoruz. Depreme dayanıklılığı olmadığı gerekçesiyle burası yıkılıyor. Yerine de bir bina yapılacak. Hemen yanında tarihi Taşhan binamız var. Taşhan´ın cephesine de yani yapılacak Vakıflar Çarşısının resmi asılmış. Kent meydanındaki Aynalı Çarşının kent misyonuna uygun olmadığı gerekçesiyle katlarının indirilmesi gerektiğini söylerken bugün o Vakıflar Çarşısının yerine bir tane aynalı kutu koyuyoruz. Eğer Taşhan tarihi bir binaysa bunun etrafında buna benzer böyle çağa hitap eden modern bir bina mı yoksa Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzına uygun bir bina mı hoş olurdu diye düşünüyorum."şeklinde konuştu.
EVET DİYEN DE HAYIR
DİYEN DE BU
ÜLKENİN EVLADI
Divriği CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Güller ise yaşanan referandum sürecinde sağduyulu olunması gerektiğini söyledi. Güller, "Bir referandum süreci yaşıyoruz. Evet oyu veren de ülkenin evlatları, hayır veren de bu ülkenin evlatları. Bu ülkenin evlatlarını her ne olursa olsun germemek lazım. Bir seçme ve seçilme hakkı varsa eğer evet diyenlerinde başımızın üstünde yeri var, hayır diyenlerinde başımız üstünde yeri var. Kimseyi bir yerlere, ona buna yamamaya gerek yok. Bu referandumda herkesin bir düşüncesi vardır. Saygı duymak zorundayız. Bu ülkede seçme ve seçilme hakkı varsa, bu bireylerin hakkını kullanması lazım."ifadelerini kullandı. Güller ayrıca geçtiğimiz günlerde yaşanan bayrak kriziyle ilgili de "Devletlerin bir tane bayrağı olur. Türkiye Cumhuriyeti´nin bir tane bayrağı vardır ve o da ay yıldızlı al bayraktır. Bu bayrağın yanına başka bir bayrak koymak kimsenin haddi değildir. Diğer ülkelerde ki bayrak sorunu konusu bizi ilgilendirmez. Ben Kuzey Irak bayrağını kabul etmiyorum. Ben Barzani´nin bayrağını kabul etmiyorum. Irak devletinin bayrağı varsa o da tek bayraktır."dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!