Yükseköğretimde kritik reform için düğmeye basıldı

Yükseköğretimde kritik reform için düğmeye basıldı
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Yükseköğretim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifini görüşmek üzere toplandı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yükseköğretim sisteminde önemli düzenlemeler içeren yasa teklifini görüşmek üzere bir araya geldi. Komisyon üyesi ve AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ele alındığı toplantıya ilişkin paylaşım yaptı. Milletvekili Toy, komisyonda görüşülen yeni düzenlemelerin Türkiye ve akademik camia için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Komisyonda Yükseköğretim Kanunu Mesaisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde eğitim dünyasını ve üniversiteleri yakından ilgilendiren önemli bir yasa teklifi için yoğun bir mesai başladı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yükseköğretim sisteminde köklü reformlar ve idari düzenlemeler yapılması planlanan yeni kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Akademik kadrolardan idari işleyişe kadar birçok kritik başlığı barındıran düzenleme, komisyon üyeleri tarafından detaylı şekilde ele alınıyor.

hnmoqlaxeaabjrq.jpg

Kanun Teklifi Masaya Yatırıldı

Komisyonun gündeminde, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3755 Esas) yer aldı. Toplantıda, teklifin üniversitelerin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmaya yönelik maddeleri, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve üniversitelerdeki idari süreçlerin kolaylaştırılması gibi teknik konular komisyon üyelerince etraflıca tartışılıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde yükseköğretim ekosisteminde yeni bir dönemin kapılarının aralanması bekleniyor.

hnmorddwiaall-e.jpg

Milletvekili Toy: "Ülkemiz Adına Hayırlara Vesile Olsun"

Toplantıya katılan komisyon üyelerinden AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada komisyonun yoğun gündemini paylaştı. TBMM'den kareler paylaşan Toy, şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu olarak, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3755 Esas) gündemiyle komisyon toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz ve yükseköğretim sistemimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak:Ömer Ün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.