USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ZARARDAN KURTARMALIYIZ

ZARARDAN KURTARMALIYIZ

ZARARDAN KURTARMALIYIZ
10-10-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, geçtiğimiz yıllarda Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi´ne 130 Milyon TL´lik bir yatırım yapıldığını belirtti. Yıldız Dağı´ndaki sosyal tesislerin ve ekipmanların yurt genelindeki diğer merkezlerle kıyaslandığında çok önde olduğunu belirten Şahin, Yıldız Dağı´nın tanıtılarak, rantabl hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yıl Sivas Tanıtım Günleri´nin sekizincisinin düzenlendiğini ve bu gibi etkinlikler Sivas´ın tanıtımı için çok büyük rol oynadığını kaydeden Şahin, ?Örneğin Sivas Yıldız Dağı, Kış Sporları ve Turizm Merkezi´ne toplamda 130 Milyon TL´lik yatırım yapıldı. Örneğin Sivas´ta işadamları 10´ar Milyon TL´lik tesis kursa, 13 tane tesis yapar. Buralarda binlerce istihdam sağlanacağı gibi Sivas´ın ekonomisine de büyük bir katkı sunar? dedi.

Yıldız Dağı Kış Sporları tesisinin ilimiz için çok önemli bir şans olduğunu belirten Şahin, ?Bu tesisin şuanda kar etmesi söz konusu değil. Bizim Yıldız Dağı´nı rantabl hale getirmemiz lazım. Tesis şuanda belki zarar ediyor ama ben inanıyorum ki Sıcak Çermik ? Havaalanı ? Yıldız Dağı yol bağlantısının yapılması halinde bu tesisin kara geçeceğine inanıyorum. Vatandaşlarımız havayoluyla ilimize gelir, gündüz kayak yapar, akşam da Sıcak Çermik kaplıcasına gider. Bu kolaylık insanlara cazip gelir. Yani Sivas´a bir gelmesinde birden fazla imkândan yararlanmış olur? diye konuştu.

BAĞLANTI YOLLARI

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Yıldız Dağı´nda özel sektörün yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Şahin, ?Zaman zaman kayakçılar burada kamp yapıyorlar. Yaz aylarına bazı kurslar veriyor. Diğer taraftan Cumhuriyet Üniversitesi Yıldız Dağı´nda bir kültür merkezi yapıyor. Bu yatırım da bölgeye bir hareketlilik getirecektir. Bu tesis sayesinde diğer illerdeki üniversitelerden ilimize misafirlerimiz gelebilecekler. Bu anlamda bizim Yıldız Dağı´na ulaşımı kolaylaştırmamız lazım. Mevcut yolun genişletilmesi lazım. Diğer bağlantı yollarının yapılması lazım. turizm firmalarının ilimize turlar düzenlemesi lazım. Buraya 130 Milyon TL´lik bir yatırım yapıldı. Bu yatırımın belirli bir sürede kendini amorti etmesi ve kara geçmesi gerekiyor. Biz şimdi işe iyi başlayamazsak, diğer kayak merkezleriyle rekabet edemeyiz. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi sosyal tesis ve teknoloji konusunda yurt genelindeki en iyi tesislerden bir tanesi. Ama biz tesislerimizi dolduramıyoruz. Yapılacak yeni yatırım ve tanıtım faaliyetleriyle inşallah burayı rantabl hale getireceğiz? ifadelerini kullandı.

KAYAK ORGANİZASYONLARI

BÖLGEYİ HAREKETLENDİRİR

?Yıldız Dağı´nda özellikle sporcularımızı götürebilmemiz lazım? diyen Şahin, ?Bu anlamda Sivas ? Sarıkamış ? Palandöken Spor yarışmaları düzenlenecek. Bu gibi organizasyonlar yapılması halinde Yıldız Dağı´nın daha aktif hale geleceğine inanıyoruz. Diğer taraftan birçok kayak organizasyonu yapılıyor ama bunların birçoğunu Sivas´a çekemiyoruz. Çünkü gelen ekipler 80-100 kişilik kafileler halinde geliyorlar. Yıldız Dağı´nda da yeterli yatak kapasitesi olmayınca Sivas´a gelmiyorlar. Özel sektörün Yıldız Dağı´na otel anlamında da yatırım yapması lazım? dedi.

Şahin şunları kaydetti:

?Diğer taraftan, Cumhuriyet Üniversitesi´nde beden eğitiminde okuyan ve spor lisesinde okuyan öğrenciler, Yıldız Lisesi´ndeki bu sporu yapabilecek öğrencilerin de Yıldız Dağı´nda kayak öğrenmesi lazım. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile de görüşeceğiz. Yıldız Dağı Kış Sporları tesisinin bulunduğu bölgedeki okullarımızı seçmeli kayak dersinin konulmasını talep edeceğiz. Zaten Yıldız Dağı´nda kayak hocalarımız var. Bu öğrencilerimizi haftanın belirli günlerine Yıldız Dağı´nda kayak derleri verip, yeni kayakçılar yetiştirebiliriz. 10 tane bile kayakçı yetiştirebilsek kardır. Daha önce benzer bir konuşmayı Doğanşar´da da yaptım. 56 yıldır Doğanşar´da güreş festivali yapıyoruz. Biz de gidiyoruz. Ama çayıra bir tane Doğanşarlı güreşçi çıkmıyor. Böyle bir şey olabilir mi??

/resimler/2017-10/9/2228381797121.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!