Gündem

Kılıçdaroğlu Geliyor

Kılıçdaroğlu Geliyor

Kılıçdaroğlu Geliyor
01-08-2013 17:40


KAAN KARAGUŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Teşkilatı basın mensupları ile iftarda buluştu.

İl teşkilatı tarafından kent merkezindeki Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine, kentteki basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar sofrasında basın mensupları ile il ve ülke gündemine ilişkin sohbet etme fırsatı bulan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, basın mensuplarına iftar davetine katıldıkları için teşekkür etti.

‘KILIÇDAROĞLU

SİVAS’A GELECEK’

Karasu, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda basın mensupları ile bir arada olmayı arzuladığını ancak Ankara programı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivas’a geleceğini söyleyen Karasu, ‘geçen hafta Basın Bayramı’nda sizinle birlikte olmak istiyordum, ama ben Ankara’da Genel Merkezdeydim o dönemde ve o nedenle sizinle birlikte olamadık. Bu ayın 10’unde Genel Başkanımız Sivas’ta olacak. Divriği ve Zara’daki festival ve etkinliklere katılacak. Bu noktada Ankara’daydım’ dedi.

Basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Karasu, şu ifadeleri kullandı:

‘Basının özgürlüğünden, sansürün kaldırılışından bahsediyoruz fakat Türkiye’de bugün basın mensupları gerçekten de zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Hem sosyal güvenceleri anlamında hem de üzerlerindeki iktidar baskısı nedeniyle ne yazık ki görevlerini tam olarak yerine getiremiyorlar. Türkiye şuanda gazetecilerin hapiste olduğu birinci sırada bulunan bir ülke… Bu noktada basının üzerinde AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir abluka var. Basın mensupları iki tane başbakana muhalif yazı yazdıkları anda işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar.

Yerel basın olarak sağ olun, karda kışta, çamurda hep birlikte oluyoruz. Bu noktada emeğinize teşekkür ediyoruz. Sivas’ta zor şartlarda görevinizi yerine getiriyorsunuz. Bu noktada bize sağlamış olduğunuz destek için teşekkür ediyorum CHP olarak…’

Karasu, daha sonra iftara katılan basın mensupları ile bir süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER