Gündem

Adem Uzun Ses Yükseltti: Yılların İhmali Bize Mal Edilemez!

Mimar Sami Aydın Tüneli çıkışında bulunan 1000’lik çelik boruda meydana gelen arızadan dolayı bölgede zorunlu  su kesintisi uygulandı. Arıza dolayısıyla  belediye yönetimi eleştirenlere serzenişte bulunan Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, “Yılların ihmalinin getirdiği sıkıntıların henüz bir aylık belediye yönetimine mal ediliyor olmasını kabullenmemiz mümkün değildir" dedi.

Adem Uzun Ses Yükseltti:  Yılların İhmali Bize Mal Edilemez!
06-05-2024 09:11
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

Mimar Sami Aydın Tüneli çıkışında bulunan 1000’lik çelik boruda meydana gelen arızadan dolayı önceki gün bölgede bulunan bazı mahallelerde zorunlu kesintisi uygulandı.

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, su kesintisinin ardından belediye yönetimi eleştiren bazı kesimlere tepki gösterdi. Sorunu 1 ayılık belediye yönetimine mal etmenin doğru olmadığını dile getiren Uzun, “Kullanım ömürlerini yıllar önce tamamlayan ancak buna rağmen değişimleri yapılmayan boru hatlarında bu türden arızaların tekrarlanmaması için gerekli tedbirler ivedilikle alınacaktır” dedi.

Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Kıymetli hemşehrilerim; yıllardır ihmal edilen eskiyen altyapı ve su boruları nedeniyle bu akşam saatlerinden itibaren bazı mahallelerimizde kısmi su kesintileri yaşanmıştır.  Şehre su taşıyan ana borulardan birinde meydana gelen arızaya, ekiplerimiz zamanında müdahale etmiş ve mağduriyetin artmasının önüne geçilmiştir.  Kullanım ömürlerini yıllar önce tamamlayan ancak buna rağmen değişimleri yapılmayan boru hatlarında bu türden arızaların tekrarlanmaması için gerekli tedbirler ivedilikle alınacaktır.  Ancak yılların ihmalinin getirdiği sıkıntıların henüz bir aylık belediye yönetimine mal ediliyor olmasını kabullenmemiz de mümkün değildir. 

Su yönetimi ve suyun sürdürülebilirliği konularında ülkemizin en etkin ekibiyle ön görüşmelerimiz yapılmıştır. 15 Mayıs’ta şehrimize gelecek olan ekiplerle birlikte gerekli incelemeler yapılacak, fizibilite raporları hazırlanacaktır.  Söz verdiğimiz gibi şehrimize kazandıracağımız SCADA sistemiyle birlikte basınç yönetimi kontrol altına alınacak ve su kaçakları ve patlakların önüne geçilecektir.  Sivas'ın su ve altyapı problemini bitirecek adımları hızla atacağımızın bilinmesini istiyor, gösterdiğiniz anlayış ve desteklerinize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum”  açıklamasında bulundu.

 

https://youtube.com/shorts/8tN90FoDu-Y?feature=share

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER