Gündem

?Yeryüzünün Öğretmeni Olabilmek İçin Önce Gökyüzünün Öğrencisi Olmak Lazım?

?Yeryüzünün Öğretmeni Olabilmek İçin Önce Gökyüzünün Öğrencisi Olmak Lazım?

?Yeryüzünün Öğretmeni Olabilmek İçin Önce Gökyüzünün Öğrencisi Olmak Lazım?
06-01-2014 17:13


MUSTAFA IŞIK

Eğitim Bir Sen  işyeri temsilcileriyle bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin’in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı Öğretmenevinde yapıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Şube yönetim kurulunun yanı sıra  İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Yıldırım, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Hacı Dişçeken, İl Milli Eğitim Şube  Müdürleri,  şube disiplin ve denetleme kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız , yönetim kurullarımız ve işyeri temsilcilerimiz  katıldılar.

İşçi temsilcileriyle düzenlenen istişare toplantısında görüşlerini dile getiren Şube Başkanı İlhan Karakoç ‘ Sendikamızın kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ı, Genel Merkez Yöneticilerimizden Merhum Erol Battal abimizi ve Yıldızeli Temsilcimiz Rahmetli Şuayip Pişkin kardeşimizi rahmetle anıyor  bu kutlu davada sendikamıza verdikleri hizmetlerden dolayı onlardan Allah razı olsun. Bugün elhamdülillah hem il merkezimizde hem de il genelinde üye sayısı olarak sendikal tarihimizin en üst seviyesindeyiz. Üstelik böylesine kaotik bir ortamda ve değişik hareketliliklerin yaşandığı bir  dönemde  zirvede olmak bizleri geleceğe dair umutlandırmaktadır. Bulunduğumuz  yer asla ama asla yeterli değildir. Bizler sendikal mücadelemizi en üst noktalara taşımak için uğraşmalı hem maddi hem manevi kazanımlarımızı elde yolunda çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Sivas’ta sendikal çalışmaların 200 kişi ile başladığı hareket , Onursal Şube Başkanımız Esat Tektaş’ın ve diğer arkadaşlarımızın da emeği ile bugün yetkili sendika olma hüviyetine kavuşmuş durumdayız. Bu davayı Sivas’ta ateşleyen ve  bugünlere gelmemizde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Merkezde 1838 üyeye il genelinde ise 3600 üyeye ulaştık. Hedefimizi Mayıs 2014 itibariyle 4000 üyeye çıkarmaktır. Türkiye’de çalışanlarına oranla en çok üye yapan 4. Sendika olduk. Değerli kardeşlerim, ‘Ameller niyetlere göre değer bulur’ Hadis-i Şerifi bizim çalışma ruhumuzu en güzel bir biçimde yansıtmaktadır. Eğitim Bir Sen olarak hak, hukuk, adalet, özgürlük, emek ve ekmek davası kavgamız kesintisiz devam edecektir. ‘dedi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, ise  ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için önce gökyüzünün öğrencisi olmak’ bilinciyle yola çıkan bir camia olduklarını kaydederek ‘Kim ne derse desin fikir üstünlüğüdür esas olan. Her zafer fikir üstünlüğüyle başlar. Her yenilgi de önce fikir yenilgisidir. Bu bilinçle 270 bin üyeyle Türkiye’nin ve medeniyet havuzumuzun en büyük sivil toplum örgütü haline geldik. Fikrimizin üstünlüğü olmasaydı bugün bu noktaya gelemezdik. İşyeri temsilcilerimiz olan sizler sendikamızın uç beylerisiniz. Bir işyerinde işyeri temsilcimizin etkin olması  orada sendikamızın etkinliğini artırmaktadır. ’ dedi.

Bilgin, konuşmasında gündemin sıcak konularına da değinerek ‘Çok zor günler yaşıyor ülkemiz. Hep zor zamanlar yaşadık. Şimdi de zor zamanlar yaşıyoruz. Herkesin kendi hayatında kesitler vardır. O dönemlerdeki mücadeleler bizi bugün bu noktaya getirdi. Çektiğimiz acıları ve sıkıntıları unutmayacağız. Bu ülkede nereden nereye geldiğimizi unutmayacağız. Şimdi kamuda başörtüsü özgür. Bu bir zaferdir, Eğitim Bir Sen’in üyelerinin zaferidir. Bu zaferin şükrünü yerine getirmeliyiz. Ama geldiğimiz noktada Türkiye’nin gündemine bakıyorsunuz, ruhumuz isyan ediyor, feryad ediyoruz. Kim ne derse desin100 yıldır biz hep aşağılandık, horlandık, ezildik. Bu ülkenin televizyonlarında 90’lı yıllarda her gün bize hakaret ediliyordu, her gün yerin dibine batırılıyorduk.’ dedi.

MANEN MUTLU VE MESUT GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ

Milli eğitimde maneviyatı öne çıkaran bir eğitim anlayışının olmadığını söyleyen Bilgin ‘Yeni nesiller İslam’dan ve insanlardan kopuk nesiller olarak yetişti. Manen  mutlu ve mesut değil bu gençlik. Gelecek adına ne yapmamız gerekiyorsa gençlik üzerinden yapabiliriz. Maneviyatı yüksek  şuurlu bir gençlik yetiştirmek için uğraşmalıyız. Biz eğitimciyiz, bu işin bir numaralı sorumlusuyuz. O anlamda da çalışmazsak vebal altındayız.’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER