Gündem

Madalyalarla Döneceğiz

Madalyalarla Döneceğiz

Madalyalarla Döneceğiz
15-08-2013 15:38


İRFAN ÖZŞEKER

Son yıllarda Uzak Doğu sporlarına büyük ilgi duyan Sivaslı gençlerin yeni gözdelerinden bir tanesi haline gelen kick boksta büyük gün geldi.

Birkaç yıl içerisinde sporcu sayısında ciddi bir artış kaydedilen ve özellikle yeni nesil gençlerin ilgi odağı olan kick boksta, gözler Adıyaman’da düzenlenecek Gençler Büyükler Kick Boks Türkiye Şampiyonası’na çevrildi.

Türkiye Kick Boks Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Gençler Büyükler Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nın 18 - 24 Ağustos tarihleri arasında Adıyaman’da yapılacak. Yaklaşık Bin beşyüz sporcunun katılımıyla düzenlenecek dev şampiyona, Point Fighting , Kick Light ve Full Contact kategorilerinde düzenlenecek.

Kick boksta yaklaşık son 2 yılda gerek Türkiye şampiyonaları, gerekse Avrupa'da ciddi mesafeler kat eden Sivaslı sporcular dev şampiyonada altın madalya için ter dökecek. Müsabakalara Kick Boks İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Hakan Elgin ve Antrenör Ekrem Arız gözetiminde Akademi Spor Kulübü, Gençlikspor Kulübü, Olimpiyat Spor Kulübü ve Tarım Spor Kulübü'nden ikisi bayan toplam 16 sporcu katılacak. Birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne olacak şampiyonada, 16 ayrı sıklette ringe çıkacak sporcular, takım halinde Türkiye Şampiyonluğu için ter dökecek. Bu mücadelede şampiyon olacak sporcular Kasım Ayında Antalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına Milli Takım oyuncusu olarak katılacak.

Adıyaman’da düzenlenecek olan Şampiyona’ya Sivas’ı birbirinden deneyimli ve tanınmış sporcular temsil edecek. 2010 Uluslar arası Şampiyonu Milli Sporcu Ebubekir Işkın 79 kilo Kick Light kategorisinde mücadele verecek. Müsabakada yer alacak diğer başarılı sporcular arasında Türkiye üçüncüsü Süleyman Gülle, Erhan Çetiner, Muhammed Yıldırım ve Ebubekir Pala yer alıyor. Bayanlarda ise Türkiye üçüncüsü sporcumuz Şeyda Copcuoğlu Sivas’ı temsil edecek.

Yaklaşık 2 aydır çalışmalarına antrenör İl temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Hakan Elgin ve Ekrem Arız nezaretinde devam eden sporcuların dev şampiyona öncesinde bir hayli hırslandıkları gözlenirken, Antrenör Elgin mücadelelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle son 3 yılda kick-boksta ciddi bir yapılanma içerisine girdiklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, ikisi bayan olmak üzere toplam 16 sporcuyla katılacakları Türkiye Şampiyonası’nda en az 6 altın madalya hedeflediklerini söyledi. Elgin yaptığı açıklamada ‘Haftalardır bu Şampiyonaya çok yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz, bu çalışmalarımızın sonucunda müsabakalardan elimizden gelen her şeyi yaparak Polonya’da yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonasına ve Antalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına Milli Takımımıza sporcularımızdan göndereceğiz. Bizlerden emeklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp Bey’e ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Salim Kılıç Bey’e teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar sonucunda Sivas’ı temsil edecek sporcularımıza başarılar diliyorum. İlimizi Adıyaman’da en güzel şekilde temsil edip başarılarla döneceğiz’ dedi.

2010 Uluslar arası Şampiyonu Milli Sporcu Ebubekir Işkın ise şampiyonaya çok iyi hazırlandığını bu şampiyonada birinci gelerek Antalya’da yapılacak Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi.

Sivas kafilesi yarın sabah saatlerinde karayolu ile Adıyaman’a hareket edecek ve orada antrenörler nezaretinde kampa girecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER