Gündem

Hisse 580 Lira

Hisse 580 Lira

Hisse 580 Lira
25-09-2013 20:28


Hisse sahiplerine istemeleri halinde 5 kg et verileceğini belirten Avcı,  ‘ilk gün isterlerse kendileri alabilecek. Yoksa 2. ve 3. gününde biz teslim edeceğiz. Geçen yıl bin 52 hisse geldi. Bu yıl da bu civarda olacağını düşünüyoruz. Bu hisse sayısının Sivas’taki ihtiyaç sahiplerini karşılayabilecek seviyede’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta alan el ile veren eli buluşturmaya devam eden Hayatağacı Derneği, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, her yıl Kurban Bayramı’nda ve yıl boyunca limit dışı et dağıtan Gıda Bankası’na bu yıl da üst düzeyde bağış yapılması bekleniyor.

Hayırsever vatandaşların desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdüklerini belirten Avcı, bu yıl ki Kurban hisse bedelinin 580 TL olarak belirlendiğini söyledi.

‘HER YIL LİMİT DIŞI

2 KG ET DAĞITIYORUZ’

Gıda Bankası olarak 11 ay boyunca binlerce aileye et verdiklerini belirten Avcı, 4 yıldır kesintisiz olarak vatandaşlara limitleri dışında 2 Kg et verdiklerini, buna rağmen artan etleri asgari ücretle çalışan ÖZBELSAN personeline dağıttıklarını söyledi.

Avcı; ‘Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Gıda Bankası alan ile veren eli buluşturmaya devam ediyor. Yıl boyunca yoksul vatandaşlara 2 kg et veriliyordu. Geçmiş yıllarda özellikle gariban vatandaşlarımız Kurban Bayramı’ndan Kurban Bayramına etin yüzünü görüyor, etle sofrası buluşuyordu. Çok şükür son 4 yıldır ki, Gıda Bankamız ve hayırseverler sayesinde Sivas’ta bulunan yoksul ailelere her ay düzenli olarak en az 2 kg et veriyoruz. Yaklaşık her ay bin aile buradan alışveriş yaptı. 11 ay boyunca 11 binin üzerinde aileye et vermiş olduk. Bu özellikle çocuklarımız ve yaşlılarımız açısından çok önemli. Bu vermiş olduğumuz etler limit dışında olduğu için, eti aldığında vatandaşın limitinde herhangi bir eksiklik olmadığından memnuniyetle alıyor.

4 yıldır kesintisiz 2 kg etleri Gıda Bankası’ndan alışveriş yapan vatandaşlarımıza verme hazzını Sivaslılar olarak hep birlikte yaşadık. Bu yıl kurban bağışlarının fazla olmasından dolayı da Ramazan’da yaklaşık bin 700 Özbelsan personeline bunları dağıttık. Sonra baktık, yine etimiz fazla bayram sonrasında yine Etlerin 1bin 800 civarındaki arkadaşımıza yine bu etlerden dağıttık. Bu muhteşem bir şey… Bizi çok memnun etti. Etleri alan vatandaşlarımızın bundan memnuniyet duyduklarını da burada canlı canlı gördük yaşadık.

Bunu nasıl yaptık? Bunu Sivaslı vatandaşlarımızın katkılarıyla yaptık. Gerek Kurban Bayramı’ndaki kampanyamıza dâhil olmaları, bir hisse vermeleri ve diğer sair günlerde de adak kurbanlarında da birinci tercihleri Hayat Ağacı olduğu için Ramazan Ayında yüz tane adak kurbanı geldi. Sadece Kurban Bayramı’nda gelen etler değil diğer günlerde gelen özellikle küçükbaş kurbanlıklarda ayrı bir renk kattı. İsteyen vatandaşımız kemikli koyun etini aldı, isteyen vatandaşımız kurban bayramında kesmiş olduğumuz sığır etlerinden lop et olarak aldı. ‘

HİSSE BEDELİ 580 TL

Geçen yıl hisse bedelinin 550 TL olduğunu bu yıl bu rakamı biraz artırdıklarını belirten Avcı, bu yıl ki hisse bedelinin 580 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Avcı; ‘Biz bu kampanyayı bu yıl da yine devam ettireceğiz. Vatandaşlarımız teveccüh gösterdiği sürece biz de alan el ile veren eli buluşturma noktasında yorulmadan, usanmadan bu görevi yapmaya devam ettireceğiz. Çünkü çok mübarek çok kutsi bir görev olarak görüyoruz bunu.

Bu yıl da Kurban Bayramı yaklaştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Yönetim Kurulumuz toplandı. Ve bu yıl ki hisse bedellerini belirledi. Geçen sene hisse bedeli 550 TL idi. Bu yıl 580 TL olarak belirledik.

Kesimhane olarak da Yıldız Et Kombinası ile anlaştık. Soğuk hava depolarıyla uygun bir ortam mevcut.

Zaten hisse sahibi vatandaşlarımız bağışta bulundukları zaman nerede keseceğimizi ve istediklerinde kurbanların kesim işlemine iştirak edeceklerini biliyorlar’ dedi.

‘TEKELLEŞMEYE KARŞIYIZ’

Gıda Bankası olarak kurbanlıkları tek kişiden almadıklarını, tekelleşmeye karşı olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, öncelikli olarak Sivas merkezdeki besicilerden kurbanlık aldıklarını söyledi.

Kurbanlık kesimlerini vatandaşların da izleyebildiklerini belirten Avcı, kurbanlıkları alırken oldukça titiz davrandıklarını da belirtti.

Avcı; ‘Öğleden sonra kesimlere başlayacağız inşallah. Burada bizim 4 yıldır yapmış olduğumuz bir uygulama var. Bu yıl inşallah 5. Kurbanımızı keseceğiz inşallah. Biz Kurban alımlarında bir tekelleşme oluşturmadık. Bu önemli. Zaman zaman hemşerilerimizden gelip bize ‘kaç tane kurbanlık ihtiyacımız var, hepsini biz karşılayalım’ diyen besici vatandaşlarımız oluyor. Ama biz onu prensip olarak kabul etmiyoruz. Bizim Kurbanlıkları alırken yapmış olduğumuz değerlendirme merkez ağırlıklı. Yani merkezde besicilik yapan vatandaşlarımız öncelikli. Eğer ki merkezde istediğimiz tarzda kurbanlık bulamazsak çevre ilçelere, beldelere gidebiliyoruz, ama önceliğimiz merkez.

Bu yıl belirlemiş olduğumuz miktar 580 TL,  bu hesapladığımızda 4 bin 60 TL’ye geliyor. Bir kurbanlığın masrafını 160 TL olarak düşündüğümüzde ortalama 3 bin 900 TL civarında kurbanlıklar alacağız demektir. Bu esvaba uygun kurbanlıkları olan vatandaşlarımız bize telefonlarını ve adreslerini bildirdikleri zaman bizim Kurban heyetimiz bu vatandaşlarımızın besi hanelerine gidiyor orada dinimizin emrettiği şartlara uygun olup olmadığına bakılıyor. Kurbanlık olup olmayacağı kontrol edildikten sonra pazarlığımızı yapıyoruz. Canlı kilo işi veya pazarlık usulü alıyoruz.

Kimisinden, 5 kimisinden, 10 tane derken bu şekilde topluyoruz. Yani tekelleşmeyi tasvip etmiyoruz. Hayat ağacı olarak Sivas’ta çok da önemli bir hizmet yaptığımız kanaatindeyim. Çünkü zaman zaman kurban vasfını oluşturmamış olan hayvanların da kurbanlık olarak satıldığını görüyoruz. Bununla ilgili hem satıcıları hem de alıcıları uyarmış oluyoruz.

Kurbanlıkları alırken veterinerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve personelimizle birlikte giderek yerinde inceleyerek kurbanlarımızı alıyoruz.

Bu yıl gerek Bakanımızın açıklamaları gerekse ticaret borsamızın açıklamalarına bakıldığı zaman herhangi bir kurbanlık sıkıntısı yok’ ifadelerini kullandı.

‘GEÇEN YIL BİN 52 HİSSE GELDİ’

Geçen yıl Kurban Bayramı’nda bin 52 hisse geldiğini, bu yıl da buna yakın bir beklenti içerisinde olduklarını belirten Avcı, ‘Bu hisse sayısının Sivas’taki ihtiyaç sahiplerini karşılayabilecek seviyede’ dedi.

Avcı, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Bu yıl yine Sivaslı hemşerilerimizin 1. tercihinin Hayat Ağacı Gıda Bankası olacağı kanaatindeyiz. Onların sayesinde de binlerce ailenin her ay evine düzenli olarak evine et giriyor.

Ayrıca sadece hisselerini bize verenler değil, kendi kurbanını kesip de hissesini dağıtacak fakir fukara bulamayan aileler var. Onlardan da ciddi bir şekilde pay geliyor bize. Ne kadar dağıtacaksa onu poşete koyuyor getiriyor bize teslim ediyor. Bizler de tartarak teslim alıyoruz. Dolayısıyla bu şekilde de ciddi oranda et gelmiş oluyor. Bu etleri tabi yaptırmış olduğumuz soğuk hava depolarında hijyenik bir ortamda sağlıklı bir şekilde koyuyoruz ve yıl boyunca da ihtiyaç sahibi ailelerimize bu etleri dağıtıyoruz. Bu herhalde Türkiye’de örnek gösterilecek bir faaliyet diye düşünüyorum. Tüm şehirlerimizde, ilçelerimizde bu tür faaliyetlerin yapılmasını ısrarla, önemle istiyoruz.

Kurban bağışı noktasında belirli bir seviyeyi yakaladık. Artık sitsem oturdu. Her yıl artarak devam ediyor.

Kurban kesimlerimiz her yıl artarak devam ediyor. Bunun da en önemli nedeni kimden aldığımızı kaç liraya aldığımızı vatandaş biliyor. İsteyen bağışçıların kurbanlıklarının kesim anı kayıt altına alınarak kendisine verilecek. Hisse sahipleri isterse 5 kg et verilecek. İlk gün isterlerse kendileri alabilecek. Yoksa 2. ve 3. gününde biz teslim edeceğiz. Geçen yıl bin 52 hisse geldi. Bu yıl da bu civarda olacağını düşünüyoruz. Bu hisse sayısının Sivas’taki ihtiyaç sahiplerini karşılayabilecek seviyede.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER