Ekonomi

DÜŞÜŞE GEÇTİ

DÜŞÜŞE GEÇTİ

DÜŞÜŞE GEÇTİ
26-06-2018 07:00


Fatih TABUR

Sofraların vazgeçilmezi olan patates ve soğan fiyatlarındaki sert yükseliş önceki gün gerçekleştirilen seçimlerin ardından düşüşe geçti.

Seçimlerden önce yüzde 94´lük artışla kilosu 6 liraya çıkan patates ve yüzde 212´lik artışla kilosu 6 buçuk liraya kadar yükselen soğan fiyatlarının düşmesi vatandaşı sevindirdi.

İlimizde şu an patatesin 3 lira, soğanın ise 3 buçuk liradan satışa sunulduğunu aktaran Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bazı marketlerde fiyatların 2 liraya kadar düştüğüne dikkat çekti.

?ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA DA İNECEK?

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Çetindağ, ?Seçimden önce spekülatörler devrede idi. Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri´nin ardından fiyatların normal seyrinin de altına düşeceğini söylemiştim. Sivas´ta şu anda patates 3 lira, soğan ise 3 buçuk lira. Rakamlar daha da düşer. Amasya´dan geldim. Yağmurlardan dolayı çoğu tarlalara giremiyor. Havalar biraz daha düzelince 1 liraya, 1 buçuk liraya kadar düşecek. Bu ülkenin dünyaya soğan ve patates yetiştirecek gücü vardır. Sivas´ta bazı marketlerde soğan ve patates fiyatlarının 2 liraya kadar düştüğünü öğrendik. Çünkü ellerinde çok ürün var. Önümüzdeki günlerde daha da inecek? açıklamasında bulundu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER