Gündem

?Hedefimiz Sivas´a Hizmet Etmek?

?Hedefimiz Sivas´a Hizmet Etmek?

?Hedefimiz Sivas´a Hizmet Etmek?
11-04-2014 16:36


Burada bir konuşma yapan Vali Barut,‘Bundan sonraki 5 yıllık süreçte birlikte çalışacağız, görev yapacağız. Buradaki tüm arkadaşlarımızın hepsinin hedefi aynı; Sivas ve Sivaslılara hizmet etmek’ dedi.

ERSAN ARSLAN

9 Nisan’da ilk toplantısını gerçekleştiren 23. Dönem İl Genel Meclisi 2014 Yılı Nisan ayı toplantısı 3. Birleşimini gerçekleştirdi. Toplantının son bölümüne Sivas Valisi Âlim Barut da katıldı.

Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı da 6 gündem maddesi üzerinde duruldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’da katıldı. Toplantıda Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nde İl Özel İdaresi’ni temsil edecek asil ve yedek üyeler, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’nde Sivas’ı temsil edecek asil ve yedek üyeler, Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nde Sivas’ı temsil edecek asil ve yedek üyeler ile Vilayetler Hizmet Birliği ve İller Bankası’nda İl Özel İdaresi’ni temsil edecek asil ve yedek üyeler belirlendi.

Toplantıda ayrıca, taşımalı eğitim giderlerinin karşılanabilmesi için ödenek aktarımı konusu ve Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi projesi kapsamında yapılan kamulaştırma giderlerinin karşılanabilmesi için bütçenin ilgili tertipleri arasında ödenek aktarılması konuları görüşülerek kabul edildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Yıldız Dağı kamulaştırma çalışmaları ile ilgili ödenek aktarılması konusunda meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Toplantının bu bölümünde Vali Âlim Barut’ta meclise geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, burada kısa bir selamlama konuşması yaparak, il genel meclisinde görev dağılımı yapıldığını belirterek, normal gündeme dönüldüğünü belirtti.

‘HEDEFİMİZ SİVAS’A HİZMET’

Vali Alim Barut da meclis toplantısında kısa bir selamlama konuşması yaptı. 23. Dönem meclisine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Barut,  ‘Artık yeni bir dönem başlıyor. Seçimler sonrasında İl Genel Meclisimiz yeniden oluştu, görevine başladı ve görevini icra ediyor. Bununla ilgili olarak ilk toplantıda sizlerle birlikte olmak istedim. Burada önümüzdeki 5 yıl boyunca görevi siz yapacaksınız. Yetki sizde. Ama şuanda bulunduğumuz konum, sadece görev ve yetkiden ibaret değil. Bu aynı zamanda bir sorumluluktur. Sorumluluk gayret etmeyi, çalışmayı, bazı şeyler de fedakârlık yapmayı gerektiriyor. Siz buna talip oldunuz halkımız da size bu görev ve yetkiyi verdi.

Bundan sonraki 5 yıllık süreçte birlikte çalışacağız, görev yapacağız. Buradaki tüm arkadaşlarımızın hepsinin hedefi aynı; Sivas ve Sivaslılara hizmet etmek… Dolayısıyla ister iktidar partisinden, isterse diğer partilerden, hangi siyasi partiden gelinmiş olursa olsun hepimizin hedefi aynı. Bu hedefe koşarken birlik beraberlik içerisinde, diyalogu, haberleşme kanallarımızı, irtibatımızı kesmeden devam edeceğiz. Ben sizleri tekrar tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. Önümüzdeki 5 yıllık sürede Sivas’ımıza, milletimize hayırlı hizmetlere vesile olsun diyorum’ ifadelerini kullandı.

Vali Barut’un konuşmasının ardından, toplantı sona erdi. Meclis üyeleri toplantı sonrasında Vali Barut ile fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER