Gündem

Suç Önlenecek

Suç Önlenecek

Suç Önlenecek
03-10-2013 19:57


MUSTAFA IŞIK

Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğüne bağlı Teknik Destek ve Bilgi Değişimi Ofisi’nin (TAIEX) Sivas’ta, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ‘Çevresel Tasarım Yoluyla Suçun Önlenmesi Çalıştayı’ sona erdi.

3 gün süren çalıştayda alanında uzman isimler tarafından ‘Suça Ekolojik Yaklaşım ve Güvenliğin Çevresel Tasarımla Sağlanması’, ‘Stratejiler-Çevresel Tasarım Yoluyla Suçun Önlenmesi’, ‘Sosyal ve Kültürel Çevrenin Suça Etkisi’, ‘Türkiye’deki Suç Önleme Stratejilerine Bakış’, ‘Terk Edilmiş Yerler-Kamu Güvenliği için Bir Tehdit’,  ‘Sosyal Çevre ve Suç’, ‘Vatandaş İşbirliğiyle Suç Önleme’, ‘Çevresel Tasarımla Suçun Önlenmesi (ÇEVTAS), Değişen İhtiyaç ve Uygulamalar’, ‘Çevresel Tasarım-Güvenli Topluluklar Oluşturmaya Modern Bir Yaklaşım’, ‘Polisin Günlük Görevleri Arasında Suç Önleme Stratejileri’ başlıkları altında birçok önemli konu ele alındı.

Çalışay’a Türkiye, Almanya, Romanya, Polonya ve İsveç polis teşkilatları ve içişleri bakanlığı üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Emniyet teşkilatı mensuplarının da katıldığı çalıştay, görüş ve önerilerin paylaşılması ile son buldu.

Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Fevzi Altun, ‘Eminim ki buradan almış olduğumuz katkılarla ilimizde çevresel tasarım yoluyla suçun önlenmesinde bir basamak daha ileriye gidebileceğiz, güzel hizmetler yapabileceğiz diye düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Programın sonunda çalıştaya katılan konuşmacı ve katılımcılara, teşekkür belgesi verildi.

Çalıştaya katılan yerli ve yabancı konuşmacıların teşekkür belgeleri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal tarafından takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER