Gündem

?24 SAATİM SİVASSPOR?

?24 SAATİM SİVASSPOR?

?24 SAATİM SİVASSPOR?
28-08-2013 15:21


SPOR SERVİSİ

Sivasspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Roberto Carlos Türkiye’ye geliş macerasını ve Sivasspor ile ilgili hedefleri söyledi.

Türkiye’de başarılı olacak bir takım oluşturma düşüncesiyle Sivasspor’a teknik direktör olarak gelen Roberto Carlos; ‘Her şey başkan ile direkt diyalog kurarak başladı. Bana buraya gelme imkânını sundu. Takımı üst sıralara taşımanın, gelecek planları arasında var olduğunu söyledi. Türkiye’de başarılı olacak bir takım oluşturma düşüncesindeydi. Bu planlama da benim çok hoşuma gitti ve buraya geldim’ dedi.

‘HERKESTEN MEMNUNUM’

Teknik direktör Roberto Carlos Sivas’ı çok sevdiğini belirterek çok güzel şirin bir şehir olduğunu dile getirdi. Takımın şu anki halinden memnun olduğunu belirten Carlos; ‘Şu anda her şeyiyle mutlu olmuş durumdayım. Şehirden, takımdan, tesislerden, yönetimden, başkandan hepsiden her anlamda memnunum ve herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘HEDEF BÜYÜK’

Sivasspor’un hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Carlos, ‘bu sene şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ dedi. Spor Toto Süper Lig’in 3. Haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını dile getiren Carlos, Fenerbahçe’yi evinde yeneceklerini belirterek, galibiyetle Sivas’a döneceklerini söyledi. Carlos; ‘Uzun vadede Spor Toto Süper Lig’de ilk 4’e girip UEFA Avrupa Ligi biletini almaya çalışacağız’ dedi.

‘LİGİN KALİTESİ ARTIYOR’

Süper Lig’in kalitesinin gittikçe arttığını dile getiren Carlos, Süper Lig’i çok beğendiğini ve heyecanla izlediğini dile getirdi. Roberto Carlos şu ifadelere yer verdi; ‘2007 yılından bu yana Türk futbolunda hızlı bir gelişim var. Önceden hem basın hem de taraftarlar, sadece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray üzerine yoğunlaşıyorlardı ama artık Trabzonspor’un yanı sıra Bursaspor ve Sivasspor da var. Bunlar çıkış yakalayan takımlar. İngiltere Premier Ligi’nde de bunun örneklerini görüyoruz. Birçok takım üst sıraları zorluyor. Aradaki fark azaldığı zaman ligin kalitesi de paralel olarak artıyor. Ve Süper Lig daha da iyiye gidecek’ ifadelerini kullandı.

‘YABANCI SINIRLAMASI’

Kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörü Roberto Carlos yabancı futbolcu sayınsın biraz daha açılabileceğini dile getirerek; ‘Önemli olan kaliteli iyi yabancı oyuncuları Türkiye’ye getirmek. Bu şekilde kaliteyi bir üste taşıyorsunuz ve Avrupa’da sahne almaya başlıyorsunuz. Fakat yarışmakta olduğumuz Avrupa kulüplerine biraz daha yaklaşmak adına, gerekli olduğunu düşünüyorum. Yabancı oyuncu sınırlamasını biraz daha açabilirler’ dedi.

‘TARAFTAR İNANILMAZ’

Türkiye deki taraftarların çok hırslı ve tezahüratı hiç eksik etmediğini dile getiren Carlos, ‘Yabancı taraftarların Türkiye’ye gelme sebeplerinden biri bence taraftarlar. Söz konusu ünlü futbolcular, sahaya girip ellerinden geleni yapıyor. Taraftarlar da bunu görüyor.  Türkiye’de taraftarların futbol tutkusu inanılmaz. Bu faktör de yıldız isimleri Türkiye’ye çeken sebeplerden biri bence’ dedi.

‘OYUNCULARIMI KORURUM’

Carlos antrenmanların çok önemli olduğunu ve gerçekleştirilen antrenmanlardan memnun olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi; ‘Ben adım adım ilerlemeyi seven bir insanım. Dolayıyla şu an kafamdaki tek şey, antrenmanlarımıza konsantre olmak ve bunu tam anlamıyla uygulamak. Özellikle kaybedilen bir maçtan sonra, sorumluluk bendedir. Oyuncularımın arkasında dururum ve onları korurum’ dedi.

‘24 SAATİM SİVASSPOR’

Sivasspor için elinden gelen her şeyi yapacağını dile getiren Carlos, ‘İki yıl Sivas’tayım. Şu an tek düşüncem burada kazanacağım başarılar. Ben tek başıma hiçbir şey yapamam, Bunu biz yapacağız. Şu anda hayatımın 24 saati Sivasspor. İdmanlarımız çok güzel bir şekilde ilerliyor. Ligin ilk haftasında oynadığımız Kayseri maçından çok memnunum oyun olarak. Yine ligin ikinci haftasında oynadığımız Konya maçından da çok memnunum. İnşallah Fenerbahçe’yi de yenip galibiyetle döneceğiz’ dedi.

ROBERTO CARLOS’UN GÖZÜNDEN

Carlos teknik direktör olarak hayalinin herhangi bir ülkenin milli takımını çalıştırmak olduğunu söyledi. Futbolculuk döneminde birlikte oynamaktan en fazla keyif aldığı isimler ise, Ronaldo, Zidane ve Beckham olduğunu dile getirdi. Maçlarda en zorlandığı isim ise Luis Figo oldu. Carlos kariyerinde unutamadığı gol ise 1997 yılında Brezilya Milli Takımı formasıyla Fransa’ya karşı attığı frikik golü olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER