Gündem

Raybüs Setleri Sivas´ta?

Raybüs Setleri Sivas´ta?

Raybüs Setleri Sivas´ta?
21-10-2013 17:41


Divriği’ye ulaşım süresini kısa ve konforlu hale getirecek projenin kısa süre içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, uzun süredir gündemde olan Sivas-Divriği Raybüs Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Raybüs’ün yakın süreçte hizmete gireceğini müjdeleyen Bilgin, ‘Sivas-Divriği hattında kullanılacak setler şuanda Sivas’ta ve ilgili personel eğitime tabi tutuluyor. Bu setler, belirlenen güzergâhta hizmet verecek’ dedi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, Sivas-Kangal-Divriği hattında hizmet verecek Raybüs projesi kapsamında Raybüs setlerinin Sivas’a geldiğini, bu kapsamda Raybüsü kullanımı, bakım ve onarımında görev alacak personelin TCDD 4. Bölge Müdürlüğü’nde eğitime alındığını söyledi. Raybüs’ün, bu yıl hizmete girmesini hedeflediklerini belirten Bilgin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve TCDD Genel Müdürlüğü’nün süreci hızlandırdığını belirtti.

‘SİVAS’IMIZ İÇİN

HAYIRLI OLSUN’

Sivas-Divriği arasındaki seyahat süresini kısaltacak ve daha konforlu bir ulaşım sağlayacak Raybüs projesi’nin Sivas’a hayırlı olmasını dileyen Bilgin, Cuma günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığında bir toplantı gerçekleştireceklerini, konunun bu toplantıda değerlendirileceğini söyledi.

Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

‘Raybüsü Çalıştıracak personelin eğitimleri başladı. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra planlamalar yapılacak. Genel Müdürlükle bu konuda görüşme halindeyiz. Çalışma saatleri, ne zaman gidip nezaman geleceği netlik kazanacak. En kısa sürede de faaliyete geçecek. Zaten bizim 2013 yılı içinde faaliyete geçeceği noktasında bir taahhüdümüz vardı. Sağolsun Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve TCDD Genel Müdürlüğümüz süreci hızlandırdı. İnşallah eğitimler tamamlandıktan sonra da en kısa zamanda Sivas-Divriği arasını yakınlaştıracak bu projeye hayata geçirilecek. Sivas’ımız için hayırlı olur inşallah.

Bizim Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekillerimizle birlikte bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi için bir çabamız vardı. Cuma günü de Sayın Bakanımızın Başkanlığında bir toplantımız olacak. İnşallah orada da netleşir. En kısa zamanda da faaliyete geçer.’

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET’

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise Divriği’ye ulaşımı kolaylaştıracak Raybüs Projesi’nde önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, gerçekleştirilen eğitim çalışmaları neticesinde Raybüsün törenle hizmete gireceğini söyledi.

Kaya, ‘Sivas’a geldi. Eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu eğitim çalışmalarının neticesinde bir törenle Raybüs faaliyete geçecektir diye düşünüyorum. Sivas’ımız ve ilçemiz için önemli bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER