Gündem

Dünya´nın Birikimi Sivas´ta

Dünya´nın Birikimi Sivas´ta

Dünya´nın Birikimi Sivas´ta
08-10-2013 17:58


OĞUZHAN SARZEP

Amerikan Kültür Koleji Sivas’ta açıldı.

2002 Yılından beri Türkiye Markalar Birliği tarafından yönetilmekte olan Amerikan Kültür Koleji Sivas’ta açıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Sivaslı iş adamı Mehmet Oflaz’ın girişimiyle Amerikan Kültür Koleji Sivas’ta faaliyete başladı.

Okul bahçesinde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Orhan Kaya;  ‘Sivas’ta mevcut eğitim algısını sil baştan değiştirerek akademik ve sosyal açıdan kendine güvenen güçlü, başarılı ve sevgi dolu bireyleri yetiştirmeyi hedefliyoruz’ dedi.

‘HEDEF BAŞARILI VE GÜÇLÜ BİREYLER’

Okul müdürü Orhan Kaya şunları kaydetti; ‘Öncelikle eğitim bir ülkenin ilerlemiş dili ve bir ülkedeki kültürel gelişimi sağlayan değerli kurumların başında gelmektedir. Bu önem doğrultusunda Sayın Mehmet Oflaz beyefendinin girişimleriyle Sivas’ta 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle kapılarını değerli öğrencilerimize açmış bulunmaktayız. Sivas Amerikan Kültür Kolejlerinin öğrencileri alanında uzman ve donanımlı eğitim kadrosuyla en iyi üniversitelere yerleştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda hafta içi ve hafta sonu dersleri, soru çözme etütleri aynı zamanda online olarak deneme sınavları ve konu tekrarları yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi İngilizce eğitim ülkemizin vazgeçilmezleri arasındadır. Şuanda Amerikan Kültür Derneği olarak okulumuzun öğrencileri dört yıllık alacakları eğitim sonunda İngilizceyi ana dil seviyesinde konuşacaklar ve biz bunu C1 belgesi ile belgelendireceğiz. Amerikan Kültür Kolejleri dil eğitim programları Avrupa Birliği tarafından onaylanmış ve akredite edilmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz yabancı dil konusunda Avrupa Birliği’ndeki öğrencilerin sahip olduğu haklara sahip olacaklardır’ dedi.

‘ÇOK GÜZEL BİR EĞİTİM VERECEĞİZ’

Amerikan Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çil, Sivas’ta size çok güzel bir eğitim vereceklerine söz verdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘Öncelikle bu okul’un yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu okulu açan saygı değer yöneticilere ve müdürümüze saygılar sunuyorum. Bu okullarda eğer becerebilirsek bu toplumu seven, kendini seven, inandığı değerlere saygı duyan, başka insanlara saygı duyan güzel insanlar yetiştirirsek hepimize yeter. Bu açılışa gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu eğitimin kalite kesimi Amerikan Kültür Derneğidir. Mehmet Bey’in ve ekibinin yaptığı her şeye haddimiz olmayarak kehanet ediyoruz ve güven duyuyoruz. Bundan sonrada Sivas’ta size çok güzel bir eğitim vereceğimize söz veriyoruz.’

‘HAYIRLI OLSUN’

Sivaslı iş adamı Şefik Sümbüloğlu, eğitim kurumlarının bir yenisini daha hizmete açıldığını belirterek; ‘Bundan tahminen 800 yıl önce bir Medreseler şehri olan Sivas’ımıza yeni bir kültür yuvasının açılmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu alanda da öncülük ederek bu kültür kervanına bir yenisini eklemiş olacaktır. Bir işin kendiliğinden olması mümkün değildir. Sayın Mehmet Oflaz kardeşimizin çaba ve gayretleriyle eğitim kurumlarının bir yenisini daha hizmete açacağız. Öğrencilere başarılar diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘SİVAS’IN ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ GİDERİLDİ’

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz konuşmasına bir örnek vererek başladı. Otyakmaz, Sivas’ın çok önemli bir eksiğinin giderildiğini söyledi. Başkan Otyakmaz; ‘Bundan yıllar önce İvankov’u transfer etmek istiyorduk. Çağırdık ve ilk sorduğu soru Sivas’ta yabancı dille eğitim veren bir kuruluş var mı diye sordu ve bizde olmadığını söyledik. Sonra Bursaspor’a gitti. Bursaspor’un şampiyonluğundan söz sahibi olan futbolculardan oldu. Sivas’ın çok önemli bir eksiğinin giderildiğini düşünüyorum. Sevgili Sivasspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Oflaz ve ailesinin çok önemli bir açığı giderdiğini düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum bir Sivaslı olarak. Bu okulun insanımıza hayırlar getirmesini diliyorum’ dedi.

‘SİVAS AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Amerikan Kültür Koleji’nin açılması Sivas açısından önemli olduğunu dile getirerek şunları kaydetti; ‘Amerikan Kültür Kolejlerinin bir şubesinin veya bir takım muhtelif okullarının Sivas’ta açılıyor olması Sivas açısından önemlidir. Tabii yabancı dil öğrenimi önem kazandı. Yabancı dilin şehrimizde öğreniliyor olması önemli. Yabancı dil bilmek çok önem kazandı. Bu okulu Sivas’ta açan Mehmet Oflaz Beyefendiye ve ailesine bu tür faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

‘OKULUN KIYMETİNİ BİLİN’

Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, bu okula gelen öğrencilerin okulun kıymetini bilmesini gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti; ‘Öncelikle Sayın Mehmet Oflaz ve böyle bir projeyi düşündüğü ve Sivas’ta böyle bir projeyi uygulamaya geçirdiği için, bu okulu buraya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Sivas’ta birçok öğrenci çok iyi bir eğitim alabilecek. Hayata çok farklı bir yerden başlayabilecek. Diğer arkadaşlarına göre hayata başka bir yerden başlayabilecek. Öğrenciler bunun kıymetini çok iyi bilsinler. Bu okula girmek çok kolay değil. Çocuklarını bu okula kayıt ettirerek yatırım yaptıkları için velileri de tebrik ediyorum. Hayatta çocuğunuza yaptığınız en iyi şey bu. Çocuklarda bu okulun kıymetini bilmesi gerekiyor. Çok iyi çalışmaları, İngilizceyi iyi öğrenmeleri ve Rusçayı da çok iyi öğrenmeleri gerekiyor. Buradaki okulda öğrencilerin her şeyden faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Çok çalışmak hepinize çok faydalı olacaktır. Hiç kimse çok çalışmaktan hiçbir zarar görmedi. Derslerinize çok iyi çalışmanız gerekiyor. Her verilen ödevlerinizin kıymetini bilin ve iyi yapın. Buradaki ders dışı aktivitelerden de mümkün olduğu kadar yararlanmaya gayret edin. Bunların hepsi sizi kendine güvenli ve çok daha dolu dolu insan yapacaktır. Umarım buradaki bu iyi fırsatları en iyi şekilde değerlendirirsiniz. Bizim hükümetimiz eğitim konusuna çok önem veriyor bilindiği gibi. Ülkenin en büyük parçası eğitime gidiyor. Ama bu yeterli olmuyor. Onun için Mehmet Oflaz gibi bu tür yatırımları yapan ve bu tür konulara önem veren iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza çok minnettar kalıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

‘GELİŞMENİN VE KALKINMANIN LOKOMOTİFİ EĞİTİMDİR’

Sivas Vali vekili Ömer Kalaylı, eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi; ‘İlimiz bir eğitim kurumuna daha kavuşuyor. Tabii devletimizin yapmış olduğu eğitim yatırımlarının yanında özellikle de sektörümüzün eğitim alanında yapmış olduğu yatırımları çok önemsiyorum. Gerek ülkemizde, gerekse ilimizde eğitim alanında son yıllarda özel sektör kuruluşlarımızın büyük yatırımları ve büyük girişimleri var. Şuana kadar ilimizde 1 Bağımsız Anaokulu, 3 İlkokul, 5 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu Meslek Lisesi, 2 Fen Lisesi ve 5 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olmak üzere toplam 20 özel öğretim kurumu bulunmaktadır. Bunlardan 5 Anadolu Meslek Lisesi ile 2 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu Meslek Lisesi, 1 Fen Lisesi 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyetine başlamış, 20 özel öğretim okulumuzda toplam 2423 öğrenci bulunmakta ve 330 öğretmenimiz görev yapmaktadır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında özel okullardaki öğrenci sayısının resmi okullara oranı %1,30 iken 2013-2014 öğretim yılı itibari ile bu oran %1,62’ye ulaşmıştır. Tabii ki bu oranı yeterli bulmuyoruz. Hedefimiz yükseklere çıkabilmek. Özel öğretimde doluluk oranı ise %82’dir. Bu da iyi bir oran ve bu tablo eğitim ve öğretim adına sevindirici bir gelişmedir. 2013-2014 öğretim yılında öğretime açılan 5 Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenci sayısı 449 olup, bu okullarımızda yaklaşık 60 civarında öğretmen görev yapacaktır. Devletimiz en çok bütçesini eğitime ayırmakta. Gelişmenin ve kalkınmanın lokomotifi eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bu eğitim kurumumuzun ilimizde hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ve bu eğitim kurumumuzu ilimize kazandıran değerli iş adamımız Mehmet Oflaz Beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’

Konuşmaların ardından Sivas Amerikan Kültür Kolejinin açılışı yapıldı. Açılış programına Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Milletvekili Nursuna Memecan, Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Sivas’ın önde gelen isimleri, iş adamları, veliler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER