Gündem

MÜSİAD BAŞKANLARI KİLİS´TE TOPLANDI

MÜSİAD BAŞKANLARI KİLİS´TE TOPLANDI

MÜSİAD BAŞKANLARI KİLİS´TE TOPLANDI
20-02-2018 06:00


AHMET TIRPAN
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Afrin Operasyonu´na destek çıkmak, roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan üyelerine destek olmak ve bölge halkının yanında olduğunu hissettirmek amacıyla MUSİAD Kilis Şubesi ev sahipliğinde "Başkanlar Toplantısı" düzenledi.
Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD SİVAS Başkanı Avukat Mustafa Coşkun, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları katıldı. Toplantı sonrası esnaf ve halk ile bir araya gelen MÜSİAD yetkilileri, roket atışında hasar gören camide incelemelerde bulunduktan sonra,   hasar gören ve yenilenen lokantanın açılışına katıldılar.
Toplantı dönüşü bir açıklama yapan MÜSİAD SİVAS Başkanı Avukat Mustafa Coşkun, Kilis´in, Suriye meselelerinden en fazla etkilenen illerden birisi olduğunu söyleyerek, özellikle de Afrin operasyonundan sonra atılan roketlerle meydana gelen can kayıplarının arttığını belirtti.  
Çoşkun, "MÜSİAD Genel Merkezimiz ve Başkanlarımız olarak almış olduğumuz karar ile İstanbul´da yapacağımız Başkanlar Toplantısını, Kilis Şubemizde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Harekât, askerlerimiz tarafından başarıyla sürdürülürken, terör örgütleri tarafından maalesef sınır illerimize saldırılar düzenleniyor. Kilis de zaman zaman roket atışlarına maruz kalıyor. Saldırılar sonrasında da gördüğümüz üzere, Kilis halkının itidalli duruşunun, bu zor zamanlarda son derece kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. İnsanımızın bu olgunluğu karşısında, teröristler amaçlarına ulaşamıyor ve elleri gittikçe daha da zayıflıyor. İşte milletimizin en zor anlarda kenetlenme hali ve bu onurlu duruşudur."diye konuştu.
Kilis´te, Osmanlı dönemindeki ´zimem defteri´ geleneği yeniden başlatıldı.
Son olarak MÜSİAD Başkanları Kilis´te rast gele esnafları gezerek, unutulmuş bir güzel uygulama olan "Zimem Defteri´ni" yeniden başlattılar.
MÜSİAD Başkanı Kaan ve beraberindeki iş adamları, rastgele girdikleri iş yerlerindeki esnafı ziyaret ederek, esnafın veresiye defterlerini alıp, tüm borçluların borçlarını kapattı. Osmanlı döneminde uygulanan "zimem defteri" geleneği böylece Kilis´te yeniden başladı.
Osmanlı dönemindeki zimem defteri geleneği; Borçlunun ismini ve ne kadar borcu olduğunu gösteren, günümüzde mahalle bakkallarının kullanıldığı şekliyle veresiye defteri. Zimem defterinin olduğunu öğrenen kişi, kimin ne kadar borcunu ödediğini bilmeden, öğrenme gereği de duymadan, "Baştan, ortadan ve sondan şu kadar miktar sayfanın borcunu hesapla." dermiş. Hesabı ödedikten sonra da "Haydi Allah kabul etsin" deyip dükkândan çıkarmış. Borç ödeyen kişi kimin borcunu ödediğini, borcu ödenen kişi hayır sahibinin kim olduğunu bilmezmiş. Bilme gereği de duymazmış.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER